miercuri, 23 mai 2012

ULTIMUL LEGAMANT

de Og Mandino (1924-1996), autor a 16 carti, ne dezvaluie cel mai pretios lucru dintre toate: posibilitatea alegerii. In lucrarea sa "Cel mai vestit vanzator din lume" a nascut legenda celor "10 PERGAMENTE

Intre Primul si Ultimul Pergament nu a fost decat... Iubirea fata de Divinitate si fata de tot ceea ce el a creat ! Acesta este, dupa parerea lui, secretul succesului!


''Fac legamant… ca niciodata sa nu uit cea mai mare putere cu care Dumnezeu m-a binecuvantat si care este puterea de a ma ruga. Trecand peste triumf si disperare, iubire si chinuri cumplite, extaz si durere, aplauze si respingeri, succes si esec, pot sa-mi aprind totdeauna flacara credintei in inima cu o rugaciune, iar ea ma va calauzi in siguranta prin ceata indoielii, prin intunericul negru al inutilitatii, pe caile inguste si spinoase cu suferinte si dureri si pe deasupra inselatoarelor locuri ale tentatiei.

Acum stiu ca Dumnezeu va auzi doar ceea ce inima mea vorbeste.

Dimineata, rugaciunea este cheia care va deschide comorile binecuvantarilor lui Dumnezeu, iar seara este cheia care ma va pune sub protectia lui. Atat cat ma voi putea ruga, va exista mereu speranta si curaj. Fara rugaciune, nu pot face mare lucru; cu ea, toate lucrurile sunt posibile. Voi lasa acest al zecelea si ultim legamant sa ma calauzeasca pe drumul vietii mele.

Voi fi mereu in legatura cu creatorul meu prin rugaciune.

Cu cat scot mai putine cuvinte, cu atat rugaciunea e mai buna. Printre rugaciunile mele vor fi si aceste cuvinte simple… de Rugaciune catre un prieten nevazut.

Prietene al meu, iti multumesc ca ma asculti. Stii cat de mult ma straduiesc sa ma umplu de credinta ta. Iti multumesc, de asemenea, pentru acest loc in care salasluiesc. Nu lasa ca munca sau jocul, oricat de placute sau glorioase ar fi, sa ma desparta vreodata prea mult timp de iubirea care uneste familia mea nepretuita. Invata-ma cum sa joc jocul vietii corect, curajos, cu tarie sufleteasca si increzator. Da-mi cativa prieteni care sa ma inteleaga si sa-mi ramana totusi prieteni. Ingaduie-mi o inima iertatoare si o inima careia sa nu-i fie frica sa calatoreasca nici chiar atunci cand drumul nu este marcat.

Da-mi simtul umorului si putina tihna. Ajuta-ma in stradania mea pentru cea mai inalta, legitima rasplata a meritelor, a ambitiei si a ocaziilor, si totusi fa-ma sa nu uit sa intind o mana de ajutor celor care au nevoie de incurajare si indrumare.

Da-mi forta sa infrunt orice va veni, sa fiu brav in pericol, hotarat cand sunt in necaz, temperat in manie si totdeauna pregatit pentru orice schimbare a norocului. Fa-ma sa pot sa rasplatesc o incruntare cu un zambet, amareala si rautatea cu o vorba buna si vesela. Fa-ma sa vad tristetea altora, sa-mi dau seama de suferintele ascunse din fiecare viata, oricat de inflacarata.

Tine-ma totdeauna senin in orice as face in viata, nici sa fiu un laudaros, nici sa cad in pacatul si mai mare al deprecierii de sine. In suferinta, lasa sufletul meu sa se inalte cu gandul ca fara umbra nu exista nici stralucirea soarelui. In esec, pastreaza-mi credinta. In succes, tine-ma umil.

Intareste-ma sa-mi fac partea intreaga din munca mea si chiar mai mult, atat cat pot, iar atunci cand munca e sfarsita, opreste-ma si da-mi plata. Faca-se voia ta si lasa-ma sa spun din dragostea inimii mele… recunoscator... Amin !"



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...