duminică, 6 mai 2012

A invata sa calatoresti catre prosperitate ... si nu numai


Cu totii suntem invatatori unii pentru ceilalti, desi poate nu o stim. Unele lucruri din ceea ce obisnuim sa facem servesc ca model de inspiratie pentru altii.

Putem invata de la oricine. Bunatatea, de la bunicii ce-si iubesc neconditionat nepotii; curajul, de la pompierii ce-si risca viata pentru a salva alte vieti; inocenta, de la copilul ce descopera treptat lumea din jur ... lucruri ce ne umplu de bucurie si incantare ...

Cand avem mintea si inima deschise, putem invata de la oricine alegem noi sa o facem.

Bineinteles ca daca nu suntem atenti, putem invata si alte lucruri, ce nu ne vor folosi. De fapt, exact prin aceasta lipsa de atentie, de constienta, de luciditate, au intrat in noi emotii, ganduri ‘negative’, ce ne predispun la alegeri mai putin benefice pentru noi. Si tot acesta este si modul in care ne putem elibera de ele, –prin recapatarea constientei. 

Treptat, ne dam seama ca singura calatorie ce se desfasoara in mod real este drumul de la lipsa, catre prezenta constientei, in fiecare dintre noi. Si, pe masura ce il parcurgi, totul in jurul tau se schimba. Te afli in ‘trenul vietii’, in care peisajul se modifica permanent, odata cu inaintarea sa catre noi destinatii. Doar ca drumul trenului e in tine insuti. Iar tu esti mecanicul ce, la inceput, pare a fi ‘uitat’ instructiunile de manevrare .... 

Dar si cand incepi sa te ‘prinzi’ cum functioneaza trenul, calatoria e o incantare ....

Mai e insa o mica ‘problema’. Odata ce ai aflat si esti ‘incantat’, parca ceva te impinge sa spui tuturor. Si aici s-ar putea sa nu fie chiar ceea ce te astepti. Asta, deoarece, de multe ori din teama, multi nu doresc sa devieze de la drumul lor, chiar daca peisajul nu e prea ‘stralucitor’.

Atunci cand suntem capabili de a face schimbari enorme in vietile noastre, de obicei capatam o dorinta coplesitoare de a ‘schimba lumea’ si de a-i ajuta pe toti sa ‘vada luminita’ si sa faca imbunatatiri radicale. Ceea ce TREBUIE sa retineti este ca oamenii vor asculta, numai atunci cand sunt gata sa invete. Oamenii vor actiona, numai cand sunt pregatiti sa se schimbe. Va vor observa, numai atunci cand si ei sunt ‘gata de ceva’ (chiar daca nu stiu exact ce este acel ceva). 

Nu puteti, pur si simplu, sa obligati pe cineva sa fie interesat de un lucru pentru care nu e pregatit. Puteti sa le impartasiti toate tehnicile, ideile, sugestiile si secretele extraordinare, dar daca ei nu sunt pregatiti, totul se va lipi de ei ca apa de gasca. In esenta, pierdeti timpul – si pe al vostru, si pe al lor. 

Am aflat ca cea mai buna abordare este asteptarea. Daca cineva va intreaba ce faceti, daca pare curios in legatura cu schimbarile din viata voastra, daca pare interesat cu adevarat, atunci acela este momentul sa le spuneti.” 
Aceste cuvinte ii apartin lui Sandy Forster („Cum sa devii fantastic de bogat in cel mai scurt timp” – Editura For You),o femeie al carui ‚tren al vietii’ a calatorit prin multe gari ‚prafuite,’ pana a ajuns sa parcurga drumul luminos si echilibrat al implinirii personale. 

Folosind lucruri precum gandurile si emotiile pozitive, afirmatiile, declaratia dorintelor si vizualizarea insotite de emotii, intentia creatoare, respiratia abundentei, jurnalul recunostintei, contul de libertate financiara, panoul vizualizarii, agenda de analiza, muschiul materializarii magice, Sandy si-a creat propria cale catre fericire. Si ne-a oferit tuturor instrumente eficiente prin care sa invatam (mai bine spus, sa ne amintim) cum sa calatorim (catre prosperitate – si nu numai.) 

De fapt, drumul ei nu este diferit de cel al tuturor persoanelor ce au reusit, ascultand indrumarile intuitive ale Divinitatii interioare si Universului, sa-si transforme ‚calatoria’ interioara. E doar o alta confirmare. 

Iar in ce priveste ideea de a-i ‚indruma’ pe altii in calatoria lor, ideea sa de a spune doar celor interesati este extrem de realista. Lasi oamenii sa cunoasca ceea ce ai de oferit si astepti ‚curiozitatea’ celor ce sunt pregatiti. In acest fel, calatoria ta si a lor se intrepatrund in mod armonios. 

Marius Stan 


3 comentarii:

  1. Imi place blogul tau si l-am inclus pe lista blogurilor mele preferate.

    M-as bucura sa-mi incluzi si tu blogul pe lista ta...

    Numai bine !

    George Anghel
    http://trezirea-constiintei.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc George pentru aprecieri si iti trimit totodata o raza de Lumina cu Iubire .
    Am adaugat blogul tau la favorite cu mare drag.Nu am apucat sa-l rasfoiesc sa imi pot face o parere dar sunt convinsa ca ai ceva de spus prin el ...insasi titlul lui spune tot .

    Namaste !

    @Daniela

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult Daniela !

    Doamne-ajuta !!!

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...