miercuri, 2 mai 2012

Ego-ul

Intrebare:
Quado, vrei te rog sa ne spui parerea ta despre ce reprezinta ego-ul nostru?”

Raspuns:
Exista multe raspunsuri la aceasta intrebare, multe puncte de vedere si multe metafore pentru modul in care se desfasoara lucrurile. Astfel, daca nu esti de acord cu cea prezentata aici, este in regula. Este numai un punct de vedere, deoarece aceasta lume inseamna multe lucruri pentru multi oameni. Este, totusi, numai o lume si astfel, sunt multe modalitati de a le interpreta si fiecare este buna in felul ei.

Ce doresc sa interpretez din aceasta lume este personalitatea acestei vieti, conectata la mintea interioara din acest trup fizic, aceasta parte a ta care va muri odata cu trupul fizic atunci cand viata ta se va sfarsi.

As dori sa facem diferenta clara dintre tine, prezenta sufletului, sinele care va ramane cu tine dupa ce aceasta viata ti se va fi sfarsit si care va exista sub forma de spirit numai pana cand va alege sa populeze alte vieti.

Astfel, in lumina celor ce vor fi prezentate, tu te-ai nascut in aceasta lume fizica, cu mintea clara si cu viata ca o foaie alba de hartie, ca sa fie umpluta cu experienta. Sufletul tau este prezent, desigur si ramane in timpul vietii tale, asa ca un ocean adanc de liniste, dragoste si bucurie, accesibil tie atunci cand esti linistit.

In timpul vietii tale, totusi, acest alt sine este creat, ego-ul, daca vrei, personalitatea si aceasta se extinde si se contracta odata cu presiunile supuse in timpul acestei vietii. Tu culegi frici, indoieli, impresii in timpul calatoriei vietii. Si ai o nevoie nesatioasa de recunoastere, o nevoie de a spune: “Eu sunt important”, “Eu contez”, acestea sunt pretentiile ego-ului. Astfel acestea influenteaza multe din relatiile voastre.

Daca esti destul de norocos sa ai un interior calm si foarte prezent, o parte din tine care sa spuna: “Eu sunt,” atunci aceasta poate reduce la tacere ego-ul. Iar acesta este scopul tau aici, sa inveti cum sa ajungi la starea de calm si la prezenta sufletului si sa-l lasi sa te cuprinda, in loc sa asculti mereu pretentiile acelui nesatios ego.

Dar exista multe bucurii ale ego-ului, nu-i asa? Si multe bucurii ale sinelui fizic. Iar viata este echilibru. Este permisiunea ta de a trai, de a te aventura, de a indrazni, de a merge si face lucruri si de a trai vibrant, dar nu de a fi disperat, nu de a cauta mereu ceva ce nu trebuie cautat, pentru ca este deja acolo, in interiorul tau si aceasta este pacea, bucuria si dragostea pe care le reprezinti tu, mereu si pentru totdeauna.

Ego-ul se strica pe masura ce cresti si-ti cere sa pui lucrurile in ordine. Este mereu in competitie pentru a obtine atentia si statutul, in timpul procesului de incercare de a indrepta lucrurile petrecute deja, sa se razbune, de a clarifica lucrurile, de a se asigura ca este ascultat si I se da atentie. Sufletul nu are astfel de scopuri. El este. Pur si simplu este. Si straluceste in interiorul tau in liniste si bucurie si o tacere adanca, adanca.

Astfel, procesul meditatiei este unul de invatare a controlului acelui suflet nelinistit, acel ego, invatand sa-ti linistesti mintea, invatand sa treci dincolo de emotiile tragaciului armei si ale butoanelor pe care le-a stabilit ego-ul tau, in timpul vietii tale si sa coboare in interiorul linistit care este adevaratul sine.

Iar odata ce ai invatat sa faci asta, odata ce ai invatat sa te dai deoparte si sa vezi numai cand actioneaza ego-ul tau, ca un copilas neastamparat, poti atunci alege sa nu actionezi la ceea ce spune, poti alege in schimb sa actionezi dintr-un sine linistit, iubitor si sa te bucuri de partea ego-ului si de sinele fizic pe care-l ai in grija.

Este distractiv sa ai o minte treaza, sa rezolvi probleme, sa te angajezi in viata. Fa-o. Si este distractiv sa-ti implici si trupul. Fa-o. Dar aminteste-ti ca este trecator; ambele sunt efemere. Si ca sa-ti petreci viata alergand dupa lucrurile pe care le doreste ego-ul, dar care nu conteaza nu te va duce la fericirea pe care ti-a promis-o ego-ul.

Singura implinire este contactarea si fiind in interiorul sufletului tau. Pentru ca la acest nivel nu esti numai tu insati, esti una cu tot ceea ce exista. Si atunci cand ajungi sus la cea mai inalta si larga parte a ta insati, tu atingi marele tot, marea unime din care faci si tu parte. Iar apoi, se sfarseste toata singuratatea. Iar apoi se sfarsesc toate dorurile si frustrarile si mania. Pentru ca tu esti una cu totul intr-o legatura profunda iubitoare.

Nu esti singur. Esti iubit si esti inconjurat de ajutor la fiecare miscare. Tu esti si tu esti dragoste. Esti pace. Si atunci cand ajungi in acel put adanc al linistii si iubirii, vei sti,de asemenea, ca esti bucurie.

Mesaje de la Quado -
Editura foryou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...