duminică, 21 august 2011

Reechilibrare energetică a organismului cu ajutorul copacilor


De fiecare dată, după o plimbare prin parc, ne simţim mai bine, mai liniştiţi sau mai încrezători în noi înşine. Oare de ce? Pentru că, între noi şi natura vie a parcului a avut loc un schimb energetic benefic pentru ambele părţi. 

Iata o tehnică de curăţare energetică a organismului uman cu ajutorul copacilor: 
"Ne apropiem de un copac matur, ne aşezăm în faţa lui, cu picioarele uşor depărtate şi flexăm uşor genunchii. Apoi ridicăm braţele pană în dreptul pieptului, avînd coatele coborîte sub nivelul palmelor şi al umerilor. Aşezînd palmele pe partea din spate a copacului, îl îmbrăţişăm şi, inspirînd, lăsăm energia lui să pătrundă prin mîna stîngă în interiorul nostru, apoi expirînd, lăsăm să iasă din noi, prin mîna dreaptă, toate energiile reziduale sau bolnave şi să pătrundă în copac. Desigur, acest lucru se face mental. Cu fiecare inspiraţie, energia pe care o primim de la copac ne curăţă şi ne vindecă tot mai mult, iar cu fiecare expiraţie scăpăm de tensiunile, durerile sau bolile noastre. O stare de bine ne cuprinde şi ne simţim din ce în ce mai puternici şi mai sănătoşi. Cu ajutorul rădăcinilor copacului, noi trimitem în pămînt tot ceea ce am scos rău din noi, pămîntul va transforma totul într-o energie pozitivă, iar această energie pozitivă o vom primi prin intermediul copacului".

Pentru cei bolnavi, care nu pot să stea în poziţia de îmbrăţişare a copacului, ei pot pur şi simplu să se sprijine cu spatele de copac şi să facă schimbul de energii, tot mental, prin coloana vertebrală. O altă poziţie bună este să ne aşezăm ghemuit cu spatele sprijinit de copac: "Această poziţie este atît de importantă încît maeştrii taoişti au inclus-o în practica lor, ea fiind una dintre poziţiile de bază pe care trebuie să le înveţe un practicant începător. Beneficiile aduse de această poziţie se văd în timp, practicantul îşi restructurează întregul corp fizic şi, în special, sistemul osos. În practica taoistă, această poziţie este cunoscută sub denumirea de *stîlpul+".


de Costin Vasile, psiholog şi instructor tao 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...