miercuri, 28 septembrie 2022

Pentru femeile care nu mai pot și simt că nu mai au putere – Scrisoarea unui psiholog


Dragă femeie, care în ultima vreme nu mai simți că ești tu… Nu pierde speranța și nu dispera!


Pacea ta spirituală, încrederea, buna dispoziție, bucuria și lumina care-ți umplu inima se vor întoarce. Știu că ești confuză și îți pare că toată lumea s-a întors împotriva ta. O astfel de perioadă a venit în viața ta, dar cu siguranță va trece.

Acesta este doar un capitol din povestea pe care o scrii și, când se va termina, îți vei relua simțurile.

Este foarte dificil să descrii în cuvinte care sentimente te-au umplut în ultima vreme. Se pare că ți-ai pierdut controlul asupra vieții tale și că ai eșuat. Se pare că trăiești viața unei alte persoane, însă toate astea se vor termina curând, pentru că nimic nu durează pentru totdeauna.

Dacă ești gata să renunți și să te predai, amintește-ți: nu te-ai născut pentru asta. Te-ai născut pentru a arăta lumii cât de puternică și cât de rezistentă ești, că poți să răzbuni tot ce te doare. Știu că și s-au întâmplat lucruri mai rele, mult mai rele, nu-i așa? Iar acum ți se pare că există o singură opțiune: să renunță. Dar te înșeli!

Relațiile rele, inima frântă, speranțele și obiectivele nerealizate sunt toate cunoscute pentru tine.

Dar știi ce? Ai trecut prin toate!

Știm cu toții cum este atunci când inima ta este spartă în milioane de particule mici și trebuie să o aduni, puțin câte puțin.

Știm cu toții ce este o relație unilaterală în care sentimentele tale nu sunt împărtășite. În loc de dragoste și respect te mulțumești cu goliciune. Cu toții știm cum să ne apropiem de obiectivul nostru, dar ceva neașteptat distruge brusc toate planurile făcute.

Și începi să te gândești la incompetență, slăbiciune, lipsă de valoare. Te învinuiești că nu ai depus mai mult efort, de ce nu ai făcut mai bine. Însă, te întreb: care este scopul de a-ți umple capul cu astfel de gânduri?

Nu poți lăsa suferința și eșecul mintal să te aducă în genunchi. Nu este atât de ușor să scapi de tot ceea ce nu-ți place. Există o altă opțiune: să te ridici ca un phoenix din cenușă, să-ți amintești cine ești.

Amintește-ți puterea, rezistența și valoarea. Amintește-ți de oamenii care te-au iubit și continuă să te iubească, indiferent ce ar fi. Știu că vei alege acest lucru, pentru că ai făcut-o mereu.

Amintește-ți, ai trecut deja printr-o situație similară? Ți s-a părut că nu-ți mai controlezi viața și că se destramă totul în jurul tău? Tot ce părea adevărat pentru tine s-a dovedit a fi o minciună în cele din urmă.

Trebuie să înțelegi că totul se schimbă, în mod constant.

Uneori, viața este grea, nedreaptă și nemiloasă. Dar toate acestea sunt temporare. Trăim într-o lume aflată în schimbare rapidă și chiar și noi ne schimbăm. Ne schimbăm aspectul, vârsta, gândurile, sentimentele, opiniile și comportamentul.

Știi ce nu se schimbă niciodată? Lumea noastră interioară!

Esența noastră rămâne neschimbată, încercăm doar să depășim dificultățile care apar înaintea noastră.

Aceasta este dovada că vei deveni din nou tu însuți iar vechile sentimente se vor întoarce la tine.

Îți amintești cum erai în copilărie? De atunci ai crescut și acum privești lumea prin ochii unui adult. În fiecare dintre noi există un entuziasm tânăr. Cu toate acestea, îl suprimăm în noi înșine.

Uită-te în sufletul tău și găsește copilăria ta acolo. Atunci vei înțelege că nu te-ai pierdut. Da, este dificil, însă nu uita că „dificil” este doar un cuvânt. Toate acestea sunt doar un singur capitol, nu o poveste completă.

Cu stimă și mult respect!

de Tony Poptamas

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...