sâmbătă, 24 septembrie 2022

Chiar dacă azi nu primeşti ajutorul, afecțiunea, sprijinul de care ai nevoie ce contează cel mai mult este să:


1. Ştii că le meriţi. Că meriţi respectul, afecțiunea şi grija omului/oamenilor apropiaţi.

2. Să nu îți retezi singur şansa la grija celorlalţi pentru că dai impresia că nu ai nevoie de ea, că nu te interesează.
 
Uneori vrei iubire dar:

1. Nu ştii să o ceri, recunoşti, accepţi.

2. O cauţi la oameni care nu ţi-o pot oferi.

De aceea, soluția este să:

1. Nu capitulezi :" dacă de aici nu primesc ce îmi doresc, e clar, nu o să găsesc ce caut vreodată, mai bine mă mulţumesc cu ce găsesc." Nu. Nu poţi să te mulţumeşti cu nimic mai prejos de sufletul tău, degeaba îi dai ceva fals, nu o să se poată hrăni cu el şi vei suferi constant. Nu vei putea identifica vreodată iubirea pe care o aştepţi dacă te mulțumeşti mereu cu ceea ce te doare şi nu îţi e suficient, dar a devenit obişnuiţă(chiar dacă vei întâlni această iubire).

2. Să ai răbdare cu tine până te vindeci de dependența, durerea, suferința care te ţin lângă cineva care nu poate avea grijă de sufletul tău. Chiar dacă tu ai înțeles perfect că un om nu e capabil să îţi ofere afecţiune, până se va sincroniza emoția ta cu această conştientizare, durează. Ai răbdare, procesul de vindecare nu poate fi grăbit, pentru că îi iei exact componentele de care ai nevoie ca să te faci bine: trăirea, emoţia şi starea.

3. Să îți dai voie să accepți "pacheţelul" cu iubire şi dacă nu vine din direcția pe care tu o identifici ca fiind cea dorită. Să vezi ce are de comunicat sufletului tău şi altă persoană în afară de "obsesia" ta, în afară de "persoana ta favorită". Poate ți-ai obişnuit sufletul exclusiv cu un tipar emoțional negativ şi nu mai poate recunoaşte ceva bun, atât timp cât îi este oferit fără să îi provoace durere.
 
4. Odată ce primeşti în viața ta o persoană, nu o alunga imediat. Aşteaptă să vezi ce simţi(s-ar putea ca vechiul tipar dezadaptativ de durere ciclică să îţi spună că e o trădare din partea ta, că ar trebui să aştepţi, că tot acolo te vei întoarce.)Aceste stări sunt fireşti, dar nu trebuie să cedezi. Fiecare zi petrecută cu o persoană care nu e toxică, într-o activitate care îți face bine, consolidează emoţional şi mental capacitatea ta de a primi, respectiv a identifica sursele de afecţiune şi grijă potrivite pentru tine.

de Ana Maria Ducuță

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...