sâmbătă, 24 septembrie 2022

Le mulțumesc tuturor celor care m-au lăsat sau care nu m-au vrut!


Eu n-am putut să îi alung dar mi-au făcut un bine și au plecat singuri

Dintotdeauna am fost adepta absolutului în iubire. Nu știu dacă așa m-am născut sau dacă am fost influențată de romanele pe care le-am citit. Cert este că eu credeam, că o iubire adevărată nu are sfârșit. Și nu era doar o teorie, o trăiam la intensitate maximă, de fiecare dată.

Prima dată nu am știut că există viață și după. Credeam că dacă ne vom despărți, se va crăpa pământul în două și mă va înghiți. Urma să trăiesc singură și nefericită pentru tot restul vieții mele. 

De fapt, așa simțim de fiecare dată când ne despărțim, rămânem fără aer. Apoi ne împăcăm și revenim la viață. 

Și era una minunată, atât cât puteam eu să o apreciez cu experiența și cunoștințele pe care le aveam la momentul respectiv. Eram fericită, tot atât cât este și o pasăre născută și crescută în captivitate. Nu știam ce înseamnă libertatea și nici nu mi-o doream.

Există viață și după despărțire … chiar una mai frumoasă

Când a plecat, mi-am pierdut echilibrul. Toate visele mele legate de viața alături de sufletul meu pereche s-au spulberat. Tot ce știam, toată lumea mea s-a destrămat și ploaie după ploaie au căzut în sufletul meu. Singură, nu puteam să îmi fac asta. Dar a făcut-o el și mi-a făcut un bine.

Pentru că într-o zi ploile s-au oprit și-a apărut un soare cum nu am mai văzut niciodată. Oare să fi fost mereu acolo și să nu îl fi văzut eu? Au apărut în viața mea culori și nuanțe pe care nu le știam. Am trăit și am simțit lucruri noi, cu altcineva. Povestea s-a repetat și nu a durut mai puțin. Însă, acum știam că vremea rea va trece și lucruri noi și frumoase mă așteaptă să le descopăr, să le simt și să le trăiesc.

Și dacă …

Știu că nu trebuie să aștepți de la celălalt să pună punctul. Că dacă relația nu mai merge și vezi că nu te afli pe drumul cel bun, trebuie să ai curajul să schimbi direcția. Lucrurile se schimbă și oamenii se schimbă iar viața nu așteaptă să fie trăită. Căci ceea ce nu trăiești la timp nu mai poți trăi niciodată…

Însă, pe lângă iubirea absolută am mai căutat ceva … mi-am dorit să trăiesc o viață fără regrete. Pe prima încă nu am întâlnit-o dar nici nu regret nimic. Pentru că știu că am făcut totul exact așa cum trebuia, iar deznodământul nu a depins de mine. Nicicând, în retrospectiva vieții mele, nu va exista un „și dacă …”. În ceea ce îi privește pe ceilalți, cineva, acolo sus, a avut grijă să îndepărteze din viața mea, oamenii nepotriviți.

Cu drag, Confidenta ta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...