luni, 26 septembrie 2022

Nu permite sa fii manipulat sau santajat emotional de oamenii care te-au mintit sau te-au tradat, stiind foarte bine ce fac.


Atunci cand esti suficient de puternic, cand stii ca poti sa te bazezi pe fortele tale, cand nu ai nevoi, ci doar dorinte, cand te respecti si te iubesti, nu mai accepti minciuna, compromisurile, prefacatoria, cuvintele goale, lipsa de integritate si de verticalitate. Nu le mai accepti nici la tine insuti si nici de la semenii tai.

Daca ai fost mintit, tradat, inselat si treci peste aceste lucruri mai mult de o data, pe langa faptul ca ii incurajezi pe ceilalti sa continue cu aceste comportamente, iti pierzi si respectul de sine.
De ce ai ierta pe cineva care cu buna stiinta te-a tratat cu lipsa de respect?
Da, oamenii gresesc uneori inconstient si merita o alta sansa, insa cand o fac constient este vorba despre lipsa de caracter si rea-vointa.

Nu permite sa fii manipulat sau santajat emotional de oamenii care te-au mintit sau te-au tradat, stiind foarte bine ce fac. Nu faci altceva decat sa ii inviti sa-ti faca din nou acelasi lucru.
Nu are sens sa porti suparare, ura sau resentimente fata de oamenii care s-au purtat cu tine intr-o maniera care, in primul rand, lor nu le face cinste. Insa nici nu te ajuta cu nimic sa ii accepti in continuare in viata ta.

Daca stii despre ce vorbesc, stii cu siguranta ca daca ai ales sa treci peste o minciuna, ea s-a repetat. Daca ai ales sa ierti o tradare, ai mai fost tradat inca o data.

Respecta-te suficient de mult, incat sa nu le mai permiti oamenilor din jurul tau, in numele iubirii sau afectiunii pe care le-o porti, sa se poarte cu tine asa cum nu meriti. Comportamentul lor le descrie fidel personalitatea si nu cred ca ai nevoie de astfel de persoane in viata ta. Fii tu un model de verticalitate si demnitate umana, investeste in tine, devino autonom din toate punctele de vedere si astfel nu vei mai fi dispus sa faci compromisuri inutile.

de Ursula Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...