vineri, 1 iulie 2016

Praful din suflete se șterge doar cu iubire.

"De fiecare dată când suflă vântul în ungherele inimii tale, decide să-i răspunzi cu aceeași monedă.
Suflă și tu în direcția lui cu aceeași putere, cu același curaj, cu aceeași determinare"

În periplul meu prin viață întâlnesc tot felul de oameni. Oameni fericiți. Oameni de succes. Oameni iubiți și iubitori. Oameni zâmbitori. Oameni încrezători. Oameni curajoși. Însă, pașii mei ajung și în dreptul oamenilor deprimați, oamenilor lipsiți de speranță și lumină, oamenilor marcați de experiențe și eșecuri, oamenilor care nu mai văd nimic special în viețile lor. Oameni tăcuți, singuratici, care trăiesc din amintiri și se hrănesc cu iluzii. Oameni care au permis prafului să se depună pe sufletele lor. Cum au ajuns în acest stadiu al vieții lor? Doar ei știu cum. Poveștile personale rămân subiecte tabuu, însă fiecare poate concluziona pentru el însuși.

Atunci când ești dezamăgit în dragoste poți lua două decizii. Să ierți și să iubești pe cei care au rămas alături de tine sau să te închizi înăuntrul tău, să tragi obloanele inimii și să te prefaci că nu ai nevoie de nimeni.

Atunci când îți este înșelată încrederea și simți că nu mai poți avea încredere decât în tine ai de ales. Să îți sacrifici din nou sufletul în speranța că cine îl va merita va știi să îl aprecieze cu adevărat sau să îl închizi departe de ochii lumii, într-o colivie colorată, dar lipsită de viață, lipsită de sentimente, lipsită de lumină și aer.

Atunci când ești lăsat pe dinafară de cei numiți „prieteni” și te simți ca și cum ai fi rămas fără aer, ai de ales. Fie te refugiezi în singurătatea inimii tale și te consolezi cu amintirile, fie te îmbărbătezi și îți cauți alți prieteni. Lumea este plină de oameni frumoși, de oameni asemeni ție. Dacă cineva ți-a înșelat încrederea, te-a alungat de lângă el, nu înseamnă că nu vei mai găsi pe nimeni care să îți fie prieten.

Atunci când greutățile vieții nu te ocolesc și te lovesc cu forța unui taifun, ai de ales. Fie te aduni și lucrezi la rezistența interioară, fie rămâi împrăștiat în zeci de direcții.

Orice ai face în viața aceasta amintește-ți că întotdeauna ai de ales. Decizia îți aparține de fiecare dată. Nimeni nu te obligă să iei decizii proaste. Nimeni nu te forțează să rămâi la pământ. Sunt deciziile tale cele care te vor ridica sau te vor pune la pământ. Sunt alegerile tale cele care îți vor aduce succesul. Nu uita asta și nu permite sufletului să atragă praful eșecurilor. De fiecare dată când suflă vântul în ungherele inimii tale, decide să-i răspunzi cu aceeași monedă. Suflă și tu în direcția lui cu aceeași putere, cu același curaj, cu aceeași determinare.

Unde sunt eu în această poveste? Undeva la mijloc, Determinată să rezist oricăror furtuni, decisă să înving orice temeri, pusă pe fapte mari.
 
de Anasstassya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...