luni, 4 iulie 2016

Oamenii se schimbă. Ne schimbăm. Toţi.


Omul se schimbă... Iar motivele pentru care o face sunt diverse. Pe unii îi schimbă timpul, pe alţii viaţa, pe unii durerea sau alţi oameni.

Viaţa aduce în calea noastră fel şi fel de oameni. Oameni care-şi pun amprenta asupra existenţei noastre. Oameni care ne lărgesc orizonturile, care ne fac să privim dincolo de ceea ce ştiam noi că există, oameni care ne fac să luptăm şi să credem în noi, oameni care ne împărtăşesc lecţii de viaţă, oameni care ne învaţă să trăim (mai) frumos, să iubim mai mult şi să fim puternici.

Aceşti oameni îşi sădesc uşor, uşor un loc în sufletul nostru şi ne dăm seama după un timp că datorită lor suntem alţii... Unii mai buni. Din toate punctele de vedere.

Pe de altă parte, şi durerea are rolul ei. Durerea modelează. Durerea te face vrei, nu vrei să fii mai puternic. Să pari în faţa altora o stâncă, chiar dacă tu în interior eşti moale ca plastelina. Înveţi să nu mai arăţi. Înveţi să suporţi şi să trăieşti cu suferinţa, să-i faci faţă şi să te prezinţi în faţa lumii zâmbind, deşi tu ai plâns poate toată noaptea.

Ne schimbăm. Toţi. Din copilul naiv şi jucăuş se naşte în timp un adult puternic şi grijuliu la tot ce-i în jurul său. Un adult care nu mai priveşte lumea prin ochi de copil, în ciuda faptului că gândul îi mai zboară din când în când la copilul pe care l-a lăsat în urmă. Un adult care luptă, care îşi vede obiectivele atinse, care merge înainte pentru că ştie că înapoi nu mai are ce căuta.

de Georgiana R
pasajedinviata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...