marți, 19 iulie 2016

Timpul nu vindecă nimic!

 
“Timpul vindecă tot” – aşa sună o vorbă care mă bântuie de foarte mulţi ani. O vorbă cât se poate de falsă, o vorbă amăgitoare.

Nu, timpul nu vindecă nimic!

Timpul nu este medicul tău de familie, nu este psihiatrul sau psihologul tău, nu este farmacia de la colţ sau vreun pansament gastric.

Timpul face însă un singur lucru – te ajută să suporţi mai uşor o anumită traumă! Asta nu înseamnă că o şi vindecă.

Atunci când suferi, timpul aşterne obişnuinţa peste suferinţă, te face să te obişnuieşti cu ea, însă NU O VINDECĂ!

Trauma există acolo în tine şi, la primul semn, va reieşi la suprafaţă.

‘Timpul vindecă tot’ este o mare capcană şi mulţi au căzut în ea, inclusiv eu. Ăsta e şi motivul pentru care o grămadă de oameni preferă să treacă timpul în loc să se vindece cu adevărat.

Şi ce fac? Colecţionează traume până când sufletele lor arată ca nişte ţinte dintr-un poligon de trageri.

Atunci când sufletul tău a ajuns o ţintă sfâşiată de găuri, timpul nu mai are niciun rol. În momentul ăla tu eşti singurul care poate vindeca ceva, dacă mai eşti în stare să conştientizezi ce se întâmplă cu tine.

Timpul nu vindecă nimic, însă poate fi aliatul tău atunci când decizi că trebuie să îţi cureţi sufletul. Dacă laşi totul pe seama timpului nu se va întâmpla nimic, vei suferi în continuare.

Dacă realizezi ce se întâmplă cu tine, dacă eşti convins că trebuie să te vindeci, atunci timpul va fi cel mai bun prieten al tău.

Am trecut prin procesul asta şi ştiu ce înseamnă. Dacă mă uit în urmă, realizez că timpul este cel mai bun prieten al tău atunci când decizi să faci ceva cu sufletul tău.

Atunci când îi soliciţi ajutorul, el vine şi îţi cere răbdare. Îţi spune clar – ‘ai răbdare, lucrează cu tine şi vei vedea că în câteva luni eşti alt om. Singur nu te pot pune pe picioare’.

Cam aşa funcţionează timpul. Dacă mergi doar pe mâna lui, îţi oferă obişnuinţa suferinţei; dacă însă îi ceri ajutorul, atunci îţi oferă rezultate remarcabile.

Timpul nu vindecă nimic de unul singur. În procesul de vindecare e nevoie de ceva mult mai important – DE TINE!!!

de Andrei Vulpescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...