joi, 6 august 2015

Frumusețea care nu dispare

 
De-a lungul timpului, filosofii, artiştii, iubitorii de artă au afirmat că frumuseţea este o stare de spirit, iar eu cred cu tărie că aşa este. Cred că nobleţea, bunătatea, sensibilitatea oferă omului o aură specială ce îi luminează chipul, îi dictează caracterul, atitudinea şi conduita.

Eu nu cred în imaginea de păpuşă promovată de mass-media în spoturile publicitare, în emisiunile tv, etc. Cred în acel tip de frumuseţe pe care nu ţi-l poate dicta nimeni pentru că este al tău. Cred că emoţiile tale pot eclipsa şi cele mai scumpe bijuterii, că mâna ta, întinsă spre cel căzut, devine frumoasă în ochii celui de lângă tine, cu sau fără manichiură franţuzească.

Frumuseţea care nu face riduri este aceea care ţine de înţelepciune, de iubire, de dăruire celor din jur. Din punctul meu de vedere, frumoasă este femeia ce îşi alăptează pruncul sau îl veghează când doarme, care pregăteşte cu dragoste cina pentru iubitul ei, care râde cu poftă şi ştie să ia ce este bun din viaţă, care ştie să fie femeie oferind dragoste şi bunătate.
 
Viaţa mi-a oferit nenumărate surprize. Am întâlnit şi oameni seci, care puneau preţ pe ambalaj mai mult decât pe ceea ce există dincolo de el. Dar şi oameni care prin blândeţea, onestitatea, căldura lor au rămas în sufletul meu. Din această frumuseţe m-am înfruptat sufleteşte, ori de câte ori mi-am dorit să cred în oamenii din jurul meu.
 
Am păstrat imaginea lor de fiecare dată când au fost buni cu mine, dar şi cu cei din jurul lor, de fiecare dată când au ştiut să ofere un cuvânt de sprijin, de fiecare dată când au ştiut să fie oameni.
 
Nu mai reţin dacă aveau sau nu haine de firmă, dacă purtau accesorii scumpe, dacă aveau telefon mobil ultimul tip, reţin doar ceea ce au reuşit ei să îmi transmită.
 
Bunătatea – mereu la modă
 
Omul frumos este acela care ştie să primească cu bucurie fiecare clipă care i-a fost dăruită. Indiferent că are nasul lung sau strâmb, picioare lungi sau scurte, omul frumos va avea mereu un zâmbet cuceritor, o privire caldă, o atitudine pozitivă în faţa vieţii. Iar acest tip de frumuseţe nu piere niciodată şi îl clasează în rândul frumoşilor, pentru totdeauna.
 
Este minunat că după ani de căsnicie, omul de lângă tine să te vadă frumoasă pentru ceea ce exprimi în privire, pentru modul în care îl înconjori cu afecţiune, dar mai ales pentru că tu ai avut înţelepciunea să alegi un om minunat pe interior. Căci doar omul, cu adevărat frumos, te poate preţui ca om şi ca femeie.
 
Tu cum vezi adevărata frumuseţe?
 
de Magda Câmpeanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...