vineri, 8 august 2014

Ai eșuat ? Mai încearcă o dată…

 
Nu este ușor să-ți păstrezi zâmbetul când în jurul tău lumea pare că se prăbușește.  Nu este ușor să-ți păstrezi visele când eșecurile bat la ușa inimii. Nu este ușor să păstrezi drumul drept în viață când toate cărările par să ducă în altă parte. Nu este ușor să ierți când toți te dezamăgesc în fiecare moment. Nu este ușor să întorci celălalt obraz când ești lovit cu vorbe urâte din toate direcțiile. Nu este ușor să vezi în clipa prezentă o nouă șansă, în momentul de față un prilej, în ușile care se închid speranță, când tot ceea faci pare să fie tocmai pe dos. Nu este ușor să-ți păstrezi încrederea, curajul, optimismul în momentele grele din viață. Nu este ușor să o iei de la capăt. Nu este ușor să fii tare în ciuda greutăților care vor să te vadă la pământ. Nu este ușor să supraviețuiești și să găsești calea spre fericire.

Nimic din toate acestea nu sunt ușor de făcut, și totuși le facem în fiecare zi. Cu răbdare, credință, iubire și curaj trecem peste fiecare piatră așezată în calea noastră.  Pentru că nu știm o altă cale. Pentru că nu există în inima și în mintea noastră cuvântul „renunțare”. Pentru că o gândim, ne-o dorim și reușim într-un final să dăm un alt sens cuvântului „ imposibil”. Pentru că nimic nu poate sta în calea noastră atâta timp cât pornim la drum cu această convingere. Pentru că totul este posibil, chiar și un zâmbet cald într-o zi tristă. Pentru că fiecare dintre noi are în adâncul sufletului această forță magică care ne propulsează în mijlocul problemelor și ne lasă să ne descurcăm cum putem.

Uneori nu avem nici o altă armă în afara gândurilor noastre. Și trebuie să ne descurcăm cumva. Alteori apar, din necunoscut, oportunități și soluții la care nici nu ne gândeam dar care ne ajută să ajungem la soluția optimă pentru noi.

Atâta timp cât ne dăm voie să visăm și nu ne limităm în gânduri și acțiuni, vom afla la timpul potrivit soluția corectă la toate frământările și întrebările noastre nerostite. Atâta timp când nu pierdem din vedere țelul nostru nu avem de ce să simțim teamă sau tulburare. Atâta timp cât mai există o fărâmă de optimism și speranță în sufletul nostru nu este nimic pierdut.

Înarmează-ți sufletul și mintea doar cu gânduri pozitive. Și încearcă zi de zi să poți mai mult. Să vrei mai mult. Să zâmbești mai des.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...