joi, 23 iunie 2011

Cum incepe o zi perfecta

Unul dintre citatele mele preferate este 'Have no fear of perfection, you will never reach it.' (S. Dali) (nu-ti fie frica de perfectiune, (oricum) nu ai sa o intalnesti niciodata!)

Vorbim uneori despre cum ar arata pentru noi o zi perfecta...sau...mai rar...ni se intampla sa spunem ca am avut parte de o zi perfecta! Observati ca in expresia 'o zi perfecta', nu vorbim, de fapt, despre perfectiune...ci despre altceva...

Intr-o zi perfecta, ce ni se intampla? Ce facem pas cu pas? Ce nu facem? Cum arata aceasta zi? Cum se desfasoara 'actiunea'? Dar, mai ales, cum incepe?

Sunt multe persoane care spun ca o zi perfecta este aceea in care ar castiga la loterie...sau sunt numite intr-o functie importanta...sau afla ca au fost admisi la o scoala anume...sau intr-un job bine-platit. Pentru altii, o zi perfecta este cea in care nu se cearta cu nimeni, cerul este senin-absolut sau au primit un cadou neasteptat ori, dimpotriva, mult-asteptat...

Mai putina lume ar avea curajul sau puterea sa declare ca o zi perfecta este fiecare zi...cata vreme alegem sa simtim ca traim, ca atare, o asemenea zi...nu este neaparat plina de maretie o zi perfecta...sau este plina de maretie, tocmai prin gratia si simplitatea lucrurilor marunte, de clipa dupa clipa...

Fac parte dintre cei care considera esential 'inceputul' in scenariul unei zile perfecte! Sunt foarte importante dispozitia pe care o ai sau ti-o induci de dimineata...nivelul de energie din care simti ca iei startul unei zile...puterea de (pre)vizualizare a momentelor sau a episoadelor marcante ale zilei ce incepe si instalarea de sine intr-o stare de self-confidence, no matter what happens! Pregatiti-va pentru a avea succes (sau mai mult succes), regasindu-va sau intarindu-va increderea in sine, in propriile forte, indiferent de obstacole!

Sugestia mea este sa gasiti un simbol pentru a incepe increzatoare fiecare zi. Sunt utile, sigur, micile trucuri ale oricareia dintre voi, secretele diminetilor personale. In plus fata de acestea, micul vostru simbol va functiona tocmai pentru ca il (re)investiti voi cu putere.
De exemplu, eu mi-am amintit de buburuze. In copilarie, stiam ca am o zi perfecta atunci cand o buburuza se oprea cateva secunde sa se odihneasca in palma mea. Apoi o eliberam, cu inima indoita ca nu o pot pastra...si cu sufletul intarit de credinta ca buburuza eliberata imi va implini o dorinta...la nevoie. Nu imi amintesc cine m-a invatat asta, dar pastrez si acum cu mine gandul ca eliberand (si nu retinand) o vulnerabilitate, devin mai puternica...si am incredere ca voi reusi!

Articol preluat de pe www.sheblogs.121.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...