sâmbătă, 11 iunie 2011

Ingerii ne privesc

In anumite momente din viata noastra suntem insotiti, pe langa ingerul pazitor, si de alti ingeri, indeosebi in anumite faze ale dezvoltarii noastre, in copilarie, de pilda, cand este nevoie de o interventie continua, sau in diferite imprejurari in care avem nevoie de ghidarea unor ingeri cu atributii specifice.

Ingerii se afla printre noi intr-un numar nelimitat si nici o fiinta, nici o realitate obiectiva, materiala, nici o manifestare spirituala nu scapa de asistenta lor perseverenta.


Cei care au avut privilegiul de a comunica cu ei afirma cu totii ca exista ingeri care au sarcina de a proteja familia, ingeri care ii alina si ii sustin pe cei bolnavi, ingeri care ne ajuta sa devenim constienti de starea noastra de sanatate pentru a o imbunatati si preveni imbolnavirile, ingeri care ne sustin in dialogul cu membrii familiei, dar si cu ceilalti oameni, ingeri care vegheaza asupra expresiei noastre artistice, ingeri ai naturii, etc.

In viata de fiecare zi avem nevoie de incredere, optimism, bucurie, armonie si pace. Ori, stim ca ritmul vietii moderne si conditionarile exterioare, multe dintre ele create de noi insine, ne determina sa pierdem din vedere propriile obiective si sa lasam dezordinea si confuzia sa ne invadeze. Daca dorim, ingerii pot sa ne ofere un ajutor eficace pentru a ne regasi directia si buna dispozitie.

Putem sa le cerem ajutorul in momente in care trebuie sa facem fata unor probleme personale sau cand greutatile vietii par insuportabile. Le putem cere sa ne asiste in treburile cotidiene, fiind astfel mereu pregatiti sa le ascultam sugestiile care ne vor ajuta sa ne imbunatatim calitatea vietii si sa devenim mai senini. Nu exista limite pentru ceea ce ingerii ar putea sa realizeze, singura conditie fiind aceea ca solicitarea noastra sa fie facuta din puritatea inimii si nu din interese egoiste.

Ingerii sunt capabili de o intelegere profunda, ei cunoscand bine strafundurile sufletului uman si, in marea lor intelepciune, privesc si accepta slabiciunile noastre ca pe niste obstacole inevitabile pe parcursul existentei omenesti. Prin urmare, nu trebuie sa ne simtim stanjeniti fata de ei pentru toate imperfectiunile noastre pe care ni le-am “expune” intr-un dialog sincer cu ei, caci ingerii ne cunosc infinit mai bine decat ne cunoastem noi insine.

Un inger adora sa renasca un zambet pe chipul nostru, caci el stie ca o atitudine sanatoasa, calma si pozitiva este primul pas spre schimbare si transformare. Ei ne pot ajuta sa dobandim o atitudine diferita despre lumea in care traim si sa percepem intr-un mod mai constient legatura care exista intre ceea ce suntem noi si actiunile noastre. Asadar, sa ne aducem aminte tot timpul ca aceste ajutoare sunt posibile si ca ingerii sunt gata sa ne asigure ceea ce solicitam, dar cu conditia ca cererile noastre sa nu fie dictate de interese pur materiale.

Cateodata, anumite evenimente care ne apar ca fiind nedrepte pot fi considerate, daca reflectam cu putina atentie la sensul lor, ca elemente de schimbare. Suntem tentati sa tinem cont de ceea ce este aparent si observam in final ca ceea ce considerasem initial ca fiind dramatic nu era decat o experienta transformatoare care a avut menirea sa ne faca sa evoluam.

Ingerii sunt intotdeauna alaturi de noi, dar au nevoie de sinceritatea si increderea noastra. Nu trebuie decat sa ne gandim la ei, sa-i invitam sa ne fie alaturi, sa le percepem prezenta si sa le adresam rugaciuni. Asta inseamna, inainte de toate, sa le rezervam un loc in inima noastra, sa fim pregatiti sa-i auzim si sa le urmam sugestiile si sfaturile, sa ne ferim sa dam la o parte ceea ce nu ne place, acceptand doar ceea ce convine mai mult modului nostru obisnuit de a fi si de a actiona.

Sa invatam sa fim sinceri, modesti, deschisi spre noi perspective, fara a avea pretentia de a “sti” ceea ce este mai bine pentru noi. Daca vom avea aceasta atitudine vom avea numai de castigat. Iar daca vom dezvolta in noi increderea si acceptarea, relatiile noastre cu ceilalti vor fi mai armonioase, vom invata sa apreciem aspectele pozitive ale lucrurilor zilnice fara a le subestima pe cele mai neplacute, devenind astfel mai echilibrati si mai optimisti. Comportandu-ne in felul acesta, vom resimti si o stare de bine fizic. Fara indoiala, o stare de spirit pozitiva nu poate avea decat efecte pozitive asupra sanatatii noastre.

Aceasta invitatie de aprofundare a cunoasterii de sine prin comunicarea linistita cu sufletul nostru ne este adresata constant. Daca am fi constienti ca fiecare dintre noi este compus in egala masura din elemente psihice si fizice, cautarea armoniei interioare ar fi mult usurata. O stare sufleteasca negativa este una din cauzele cele mai frecvente ale imbolnavirilor si fiecare poate observa ca, din cand in cand, sufera de aceleasi boli.

Ori, adevaratele maladii care ne afecteaza sunt de fapt orgoliul, vanitatea, intoleranta, instabilitatea, teama si egoismul. Fiecare dintre aceste defecte sfarsesc prin a ne crea neplaceri, un sentiment de conflict si dizarmonie interioara care, in cele din urma, se reflecta intr-o maladie de tip somatic.
In concluzie, organele nu sunt afectate intamplator: problemele care se manifesta sunt strans legate de tulburarile spirituale de care suferim.
Un proces de vindecare profund si adevarat este cel care implica vindecarea sufleteasca: reechilibrandu-ne personalitatea vom putea sa diminuam, chiar sa eliminam suferintele fizice. In aceasta primenire a fiintei, putem recurge cu toata increderea la ajutorul ingerilor.
Cand ne simtim cuprinsi de tensiuni si nelinisti, sa avem incredere in sfaturile binefacatoare ale ingerilor. Dimineata, inainte de a fi absorbiti de vartejul activitatilor cotidiene si seara, cand oboseala ne copleseste si ne simtim goi, putem sa ne adresam ingerului pazitor si sa-l rugam sa ne ajute sa redam sufletului nostru pacea si seninatatea.

Ingerii pot face multe pentru noi. Este suficient sa le invocam ajutorul.

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pt.acest blog si simtamintele exprimate . Mereu intru cu placere si cu emotie aici fiindca gasesc lucruri frumoase si pozitive pentru sufletul meu.Banuiesc ca nu numai al meu ;))
    Felicitari autoarei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumesc draga mea Anne pentru cuvintele frumoase .Ma bucur sa aud ca intri cu placere pe blogul meu si citesti ceea ce postez cu sufletul ..."picaturile mele de iubire si lumina" .
    Binecuvantari divine ! tuturor

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...