luni, 20 februarie 2023

Femeia trebuie sa faca compromisurile necesare pentru ca femeia trebuie sa il urmeze pe barbat, nu invers!


Nu, femeia nu trebuie sa urmeze un astfel de barbat!

- Femeia poate urma un barbat doar daca acesta stie sa ofere siguranta emotionala si fizica si daca demonstreaza ca are capacitatea emotionala si relationala pentru a forma o relatie.

- Femeia poate urma un barbat dupa ce a observat daca acesta merita increderea ei - dar pentru asta, femeia trebuie sa stie ca increderea nu se ofera oricui, si ca se ofera doar cu luciditate si in timp, in functie de foarte multe elemente de netrecut cu vederea.

- Femeia poate urma un barbat daca acesta este pe acelasi nivel cu ea din toate punctele de vedere: intelectual, economic si al valorilor.

- Femeia poate urma un astfel de barbat - daca observa ca exista aceasta baza pe care pot construi impreuna mai departe o viata comuna.

Fara lucrurile de mai sus, vei fi trasa intr-o mlastina in care fie te vei acomoda pentru ''ca asa face toata lumea'', fie nu vei sti cum sa iesi mai repede si cu pagube cat mai putine.

Sunt singurele motive pentru care poti urma un barbat.

Aminteste-ti: un compromis nu se sterge facand alt compromis. Cand se intampla asta, tot ce obtii este doar compromiterea. Este ceea ce se propune femeilor, mult mai pe fata decat ne-am inchipui. Cu tupeu, adica.

Draga mea, daca esti in perioada de dating, vei auzi cum barbatii pe care ii intalnesti vorbesc despre convingerile lor. Vei auzi asta prin diverse expresii pe care va trebui sa stii sa le decodifici, pentru ca nu sunt doar vorbe in vant si nici cuvinte de umplutura.
Iar atunci cand isi exprima convingeri ca cea exprimata in titlu, tu trebuie sa stii deja ca trebuie sa te ridici de la masa si sa pleci. Iti platesti consumatia si o iei la sanatoasa.
Nu este cazul sa fii mai curioasa de atat - ai aflat deja tot ce trebuia sa stii. Din astfel de replici afli valorile in care crede un astfel de barbat. Afli care este sistemul de valori la care el se raporteaza. Comportamentele sale vor fi sustinute de astfel de valori, iar valorile respective ii vor sustine comportamentele fata de tine.

Stiu, sunt lucruri pe care familia, scoala si societatea nu te ajuta sa le decodifici, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ramai nestiutoare si sa tot ajungi in rol de victima a unuia si a altuia. Nu cu asta trebuie sa iti tii mintea si viata ocupate - cum sa rezisti abuzurilor, cum sa te prefaci ca esti bine, cum sa nu se vada cat de mult suferi intr-o astfel de relatie in care ai ales prost, cum sa nu vada cei din jurul tau ceea ce tu vrei sa ascunzi: calitatea barbatului si cum te trateaza acesta cand sunteti doar voi doi.

Tine minte ca trebuie sa te responsabilizezi pentru ceea ce ignori - asa incat sa nu mai ajungi in situatia nefericita de abuz si de a da vina pe celalalt: omul te-a informat de la bun inceput despre el, despre cum vede relatia, despre nivelul pe care te-a situat deja fara sa verifice cu tine daca esti de acord. Tacit, nefiind atenta la ce spune omul de la bun inceput, ti-ai dat deja acordul pentru ce urmeaza sa ti se intample.

Sper ca mesajul meu a ajuns acolo unde trebuie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...