joi, 30 iulie 2020

Nu-ți fie frică să pierzi iubirea


Pierderea iubirii este întotdeauna o tragedie. Și nu contează dacă ai 15 sau 45 de ani. Este stres, durere, dar poți supraviețui, depășind situația.

Pierderea iubirii nu va trece fără urmă. Doar fără ploaie nu există curcubeu …

Pierderea iubirii este o lecție. Înțelegi cine ești și de la cine te-ai îndepărtat. Înțelegi cât de departe te-ai îndepărtat de adevărul pe care urma să îți construiești viața sau de oamenii care au fost îndepărtați. Înțelegi că rămânând aproape de o anumită persoană, pierzi din vedere obiectivul tău și îți schimbi planurile.

Aceste relații încep să te mănânce și să te distrugă.

Înțelegi că, poate, ai iubit pe cineva cu toată ființa ta, dragostea ta te-a rănit și nu te-a ajutat. Oricâtă energie, efort și timp ai pune într-o relație, uneori este pur și simplu necesar să ieși din ea.

Pierderea iubirii este vindecarea.

După fiecare despărțire, analizezi și te vindeci. La început ești derutat, nesigur și confuz. Inima ta eșuează. Nu înțelegi cine ești fără un/o partener/ă în apropiere.

Dar mai târziu vei constata că viața ta se schimbă în bine. Înțelegi că ceea ce nu te omoară te face mai puternic. Și, zi de zi, înveți să aduni și să lipești bucățile unei inimi frânte.

Uneori pierderea iubirii este o învățătură. După o despărțire, te retragi de la cine erai – în mod individual și cu fostul/a partener/ă – și descoperi cine poți deveni fără el/ea. Găsești forță în luarea propriilor tale decizii. Dansezi la un ritm nou, la o nouă melodie. Lași trecutul să te înmoaie. Înveți că iubirea nu depinde de o anumită persoană, acest sentiment trăiește în tine, cuvintele și acțiunile tale.

Uneori pierderea iubirii este un memento. Despre cine ești. Despre valoarea ta. Despre impermanența lumii și cum poți continua să avansezi, în ciuda experienței trecute. Că trebuie să te schimbi pentru a fi alături de alți oameni, pentru a începe din nou, pentru a găsi ceva mai frumos decât ceea ce ai avut.

Uneori pierderea iubirii este o binecuvântare. Pentru că, în ciuda durerii în piept, că viața veche s-a prăbușit, că tot ceea ce ai crezut a fost făcut praf, ai aflat că există un număr imens de oportunități și mulți potențiali domni/doamne care te vor aprecia și nu vor pleca.

Încât această relație a fost o pregătire, te-a făcut să înțelegi de cine ai nevoie cu adevărat.

Nu îți fie teamă să pierzi iubirea, pentru că un loc sfânt nu este niciodată gol. Înseamnă că soarta a pregătit pentru tine o întâlnire care îți va transforma viața în bine. Doar că această relație s-a întrecut în sine și atunci nu vor fi decât dezamăgiri.

Pierderea iubirii — este o resetare a sistemului tău intern.

https://psihologiadeazi.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...