joi, 2 iulie 2020

Dragostea ta nu poate schimba un om, atât timp cât el nu și-o dorește


Ai făcut vreodată imposibilul de a ajuta pe cineva să se schimbe? Să aprinzi o lumină în sufletul său pierdut? Ai dat toată puterea și energia ta pentru a topi inima înghețată a omului tău? Să-i arăți că poate deveni mai bun, cel mai bun?

Ai întâlnit vreodată un om care, în general, „nu era al tău”? În fond, bănuiai că nu aveți viitor, dar nu ai schimbat nimic?

Poate că se temea pur și simplu de obligații grave? Sau era captiv de dependențele sale, pe care nu le putea învinge? Sau te-a înșelat literalmente la fiecare pas? Sau te-a umilit și insultat constant?

Dar în loc să fugi… ai rămas. Ai luat-o ca pe o provocare. Ai crezut orbește că el se poate schimba și tu chiar ești persoana care îl poate ajuta în acest sens. Cine, dacă nu tu, îl vei ajuta să devină o versiune mai bună a sa?

În loc să pleci, ai continuat să ierți, în ciuda tuturor aventurilor. Ai continuat să speri că totul poate fi diferit dacă încerci ceva mai mult. Au continuat să crezi că în cele din urmă se va schimba, deși nu au fost respectate condiții preliminare pentru acest lucru.

Ai încercat vreodată să vindeci pe cineva care nu și-a dorit-o? Să salvezi pe cel care nu ți-a cerut-o? Sau să-l schimbi pe cel care a rezistat cu toată puterea?

Dacă da, atunci permite-mi să-ți spun un aspru adevăr: totul a fost în zadar. Pentru că misiunea ta a fost inițial imposibilă. Pur și simplu ai pierdut timpul și energia, irosit lunile și anii vieții sale. Le-ai dedicat cuiva care nu a apreciat niciodată și nu-ți va aprecia eforturile și sacrificiile.

Știu că speri că într-o bună zi iubitul tău va înțelege totul și va începe să te trateze așa cum o meriți. Ești sigură că își va da seama cât de mult ai făcut pentru el.

Dar asta nu se va întâmpla. Niciodată. El va rămâne la fel ca întotdeauna. Și singurul lucru pe care îl poți face este să te salvezi înainte să te distrugă complet.

Știu că ești plin de optimism și credință. Crezi că dragostea ta este atotputernică. Speri că va înțelege câtă durere ți-a provocat și va deveni persoana la care ai visat întotdeauna.

Da, este adevărat. Dragostea este atotputernică și poate muta munții. Dar, din păcate, ea nu poate lumina sufletul celui care preferă să trăiască în întuneric.

Ea nu poate repara un om peste noapte. Ea nu poate înlocui sufletul său.

Pentru că nu vrea deloc să se schimbe. Aceasta ar trebui să fie decizia lui, nu a ta.

Cât de naivă ești când visezi că schimbi pe cineva. Știi de ce? Pentru că nu poți schimba o persoană până când el însuși nu o dorește. Oricât de greu ai încerca.

Nu ești mamă pentru iubitul tău și nu ești obligată să-l crești. Nu ești îngerul lui păzitor și nu ești obligată să-l conduci prin viață.

Nu mă înțelege greșit. Nu spun că nu ar trebui să-ți susții partenerul. Nu spun că nu ar trebui să-l ajuți dacă vrea să devină mai bun. Și nu spun că nu ar trebui să crezi în el și să-l inspiri dacă ia inițiativa.

Dar asta ar trebui să fie decizia lui …

Doar ține cont de faptul că persoana pe care încerci cu încăpățânare să o schimbi, nu e omul tău. Ți l-ai imaginat. L-ai pictat în imaginația ta. Atât!

El – e doar un drumeț oarecare. Și asta e problema lui, și nu a ta.

Sursa: cluber
© Articol tradus de Ești minunată


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...