joi, 3 august 2017

„Mamă, tu oboseşti vreodată?”

"Iubiți-vă mamele, aveți răbdare cu ele, îmbrățișați-le des, pentru că timpul zboară și avem prostul obicei de a uita de mame... considerându-le o certitudine.  Dacă sunteți adolescente, vorbiți cu mama voastră, nu vă ascundeți. Să nu răspundeți în grabă și urât, acei ochi v-au crescut și vă cunosc... Iubiți-vă mamele. Petreceți cât mai mult timp cu ele. Timpul zboară!"
 
 
Are timp pentru toţi şi uită de ea, păstrează fiecare ban pentru mofturile tale de adult cu suflet de copil, nu se supără, iartă şi a iertat capricii peste capricii, distanţa pe care ai impus-o atunci când voiai să faci parte din cel mai mişto grup, când credeai că nimeni nu te înţelege, când te ascundeai şi nu voiai să vorbeşti cu ea. A fost acolo când ai avut parte de prima despărţire, când ai trăit primul sărut, când a trebuit să alegi ce este mai bine pentru tine… Este incredibil! Nu venim pe lume cu un manual de viaţă, însă mamele reuşesc întotdeauna să îmbunătăţească lumea, ne îndrumă şi ne susţin.

Când eram mici, cu greu realizam cât de norocoşi suntem atunci când mama ne spune te iubesc. Nu preţuim momentele în care ne răsfaţă şi considerăm că acele gesturi sunt o certitudine, crezând că aşa trebuie să fie. Greşim. Şi înţelegem asta în timp.

La un moment dat ne trezim cu valizele în maşină şi sufletul cât un purece. Realizăm că familia fără mama nu ar exista şi că oriunde am pleca în lume… ea va crede în noi până la final. Sunt momente în care realizez că în timp ce eu îmi trăiesc viaţa şi mă distrez cu prietenii, mă îndrăgostesc, îmi fac o familie…mama mea îmbătrâneşte. Atunci realizez că sunt un om neputincios pentru că nu-i pot asigura eternitatea şi probabil au fost momente în care am făcut-o să se supere, să sufere din cauza unor cuvinte rostite de un copil mofturos care încă nu descoperise ce se ascunde în lumea asta, câtă răutate şi lipsă de respect. Mă simt bine printre oameni, însă braţele mamei mele sunt castelul meu, acolo unde mă simt ca o prinţesă, acolo unde mă simt protejată… însă nu sunt oare egoistă?

O privesc pe mama şi o întreb: „Mamă, tu oboseşti vreodată?”
 
Ştiu sigur, face tot de dragul meu, ştiu sigur că viată nu i-a oferit ceea ce ea îmi oferă mie, ştiu sigur că mama mea este o eroină ca multe alte femei. Ştiu sigur că tot ce-i frumos în sufletul şi viaţa mea… datorez mamei mele. Ştiu că mama mea este prietena mea cea mai bună.

sursa: https://www.eusuntfemeie.com/ro/  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...