luni, 21 august 2017

Lecții de viață importante pe care le înțelegem prea târziu

 
Este imposibil să fii fericit dacă vei continua să te compari cu cei din jurul tău, vei merge la serviciul pe care îl detești și te vei întoarce iar și iar în trecut.

Percepția ne creează realitatea

Modul în care interpretăm lumea din jur ne influențează ideile și acțiunile. Cum ai dori să-ți vezi realitatea: limitată sau deschisă? Ești fericit sau îți dorești ceva mai mult?

Fiecare dintre noi își dorește mai mult, anume din acest motiv este atât de prețuită educația. Învățăm și deschidem orizonturi noi, însă oricum multe lucruri nu înțelegem.

Întreabă-te: „Ce nu știu? Ce aș vrea să aflu mai multe?” Și ține minte că să greșești este ceva ok. Fără greșeli nu ai cum să crești.

Nimic nu este veșnic

Binele se sfârșește la un moment dat. Și răul la fel. Bucură-te de momentele fericite pe care le trăiești astăzi și fii recunoscătoare. Iar când vor veni zilele negre, amintește-ți că nici ea nu este veșnică. Fiecare problemă ne oferă o lecție. Important este să o înțelegem.

Trăiește în prezent

Pierdem prea mult timp gândindu-ne la ce se va întâmpla în viitor sau amintindu-ne despre ceea ce s-a întâmplat în trecut. Și chiar dacă trebuie să ai grijă de viitorul tău și să înveți lecțiile trecutului, nu le permite să te împiedice să trăiești în prezent. Savurează momentul, nu amintirile.

Fă ceea ce îți place

Munca este o parte importantă a vieții noastre. Dacă nu ești mulțumit de cariera pe care o ai, această nemulțumire îți va afecta și celelalte domenii ale vieții. Fă doar ceea ce îți place.
Iar asta nu se referă doar la job, ci la tot ceea ce faci.

Trebuie să depui efort pentru a fi fericit

Pentru a fi fericit, trebuie să ai curajul să porți responsabilitate pentru viața ta. Trebuie să depui efort și să te dezvolți. Viața înseamnă să muncești încontinuu asupra ta.

Nu te vei dezvolta dacă vei continua să te compari cu oamenii din jurul tău. Invidia nu te va lăsa să te mulțumești cu ceea ce ai și nu te va determina să muncești asupra ta.

Concentrează-te asupra propriei vieți și fă-o minunată!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...