miercuri, 22 martie 2017

Cuplurile cu adevărat fericite nu trebuie să dovedească nimic pe Facebook

 
Pentru unele persoane un status de pe Facebook poate avea o semnificaţie mai mare decât ceea ce se întâmplă în lumea reală. Evaluăm viaţa cuiva bazându-ne pe fotografiile care apar pe profilul de Facebook. Şi de multe ori ajungem să interpretăm greşit. Potrivit BrightSide, cuplurile cu adevărat fericite nu îşi postează întreaga viaţă pe Facebook.

Când oamenii sunt fericiţi cu relaţia lor, ei trăiesc în prezent, şi nu pentru un like pe Facebook.

Dacă totul merge bine în relaţia lor, ei pur şi simplu nu văd niciun sens pentru a pierde timpul postând online imagini şi statusuri pentru a dovedi altora cât de fericiţi sunt. Asta nu înseamnă că ei nu fac poze sau nu îşi verifică feed-ul de Facebook, însă ce se întâmplă în viaţa lor este doar pentru ei, nu şi pentru oamenii din jur.

Cuplurile care îşi prezintă viaţa în lumea internetului pentru ca toată lumea să vadă nu au nimic de câştigat din asta.

Dezvăluirea lucrurilor personale sau chiar a problemelor personale în social media este probabil cea mai puţin eficientă metodă disponibilă pentru a-ţi rezolva micile neînţelegeri. O neînţelegere se rezolvă întotdeauna în doi, o surpriză făcută doar pentru tine ar trebui să rămână doar pentru tine, o amintire destul de intimă postată doar pentru a strânge câteva zeci de like-uri nu va mai fi la fel de importantă.

Adevărata fericire vine când eşti cu adevărat fericit alături de cineva pe care îl iubeşti.

Nu poţi câştiga nimic dacă postezi cât de fericită eşti pe profilul de Facebook. Bucuria trebuie să vină din a petrece timp împreună, nu din a posta poze împreună.

Nimeni nu trebuie să dovedească nimic nimănui

Persoanele care sunt cu adevărat fericite nu au niciun interes în a-şi împărtăşi iubirea pe Facebook. Ei nu trebuie să dovedească nimănui că au pe cineva în viaţa lor şi că totul merge de minune. Sunt fericiţi şi nici nu le pasă dacă pe profilul lor apare că sunt „Într-o relaţie” sau nu.

Şi… cel mai important lucru:

Cercetătorii au descoperit că cei care nu folosesc social media sunt, în general, mai fericiţi decât cei care o fac pentru că aceştia nu trebuie să se compare în mod constant cu colegii, prietenii sau cunoştinţele lor.

De prea multe ori uităm că tot ce contează sunt vieţile noastre reale, relaţiile noastre, interacţiunea cu oamenii dragi, experienţele noastre şi sentimentele pe care le avem… nu un like pe Facebook.

de Amelia Ciurică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...