duminică, 28 iunie 2015

Câți oameni se vor mântui?


Părintele Tadei: Păi, Domnul știe! Domnul vrea ca toți să se mântuiască. Toți sunt chemați. Dar sunt mulți chemați, puțini aleși!

Să ne rugăm Domnului să fim în rândul aleșilor Săi. Să nu ne părăsească, căci sântem slabi. Sântem firi atât de iubitoare de lumea aceasta! Nu suntem ca îngerii. Îngerii nu se îndrăgostesc de lucruri. Dar noi, orice vedem că ne ajută și e după gustul nostru, degrabă am vrea să fie al nostru. Și de îndată ce-l dobândim, degrabă ne plictisim de lucrul acela. Și numai pentru puțin timp, și de îndată trecem la alt lucru. Am dori altceva. Și niciodată nu sântem mulțumiți de ace
ste simțăminte ale noastre. Dacă noi sântem astfel, ce să așteptăm de la semenii noștri – când noi sântem atât de nestatornici? Acum una, mâine alta, poimâine a treia… 

Așadar, trebuie să ne lipim de ceea ce este neclintit. Noi căutăm reazem aici pe pământ, și fiecare sprijin piere. Nu avem acel sprijin care să fie neschimbător, statornic. Singurul astfel de sprijin este Domnul. El este neschimbător, același, în veci. Și cine nădăjduiește în El nu va fi rușinat!

Stareţul Tadei de la Mănăstirea Vitovniţa, Pace și bucurie în Duhul Sfânt, Ed.Predania 2010
sursa:
http://ortodox.md/

3 comentarii:

  1. Draga Daniela,

    ma bucur să-ți scriu din nou, a trecut iar multa vreme de când nu ți-am am mai scris dar sunt in unele aspecte extrem de surprins.
    Totuși de prima data trebuie sa recunosc ca nu am mai citit cam de multa vreme prin postările tale Draga Daniela.

    Totuși ceva sau tare ma bucura, sau ceva tare, tare ma îngrijorarea și tare a-s vrea sa știu acum ce oare s-a întâmplat în ultimele doua săptămâni pe blogul tău sau char în viata ta Draga Daniela?
    Dar poate e doar o bucurie asa cum am scris, și eu ma îngrijorez doar ca tu defapt ești asa de fericita.

    Altfel te-as întreba Draga Daniela dacă cumva ai câștigat acum în ultimele săptămâni cumva la Loto?

    Sau poate fericirea ta nemărginita consta doar în faptu ca ai moștenit ceva, și asa poate se exteriorizează la tine euforia fericirii.
    Dar altfel Draga Daniela îmi fac griji nu pentru ca a-i fi fericita, și pentru aceia care te obliga sa pari fericita.

    Știi, Draga Daniela puțin strania și puțin utopic este și conținutul și temele postărilor tale în ultimele doua samarineni.

    Dar Draga Daniela sincer sa fiu încerc sa neg sa cred ca totul este doar asa propria ta inițiativa, și totodată evit sa cred ca sunt alții care te obliga sa pari fericita.
    Draga Daniela, privește și tu la postările de la începutu luni și uita-te la cele din zilele trecute.
    Știi, Draga Daniela, dacă a-s știi ca ești asa de fericita cum vrei sa pari, și dacă presimțirea mea ar fi de acei-as părere cu tot ceea ce vrei sa pari, atunci sincer m-as cere scuze și ma-s bucura pentru fericirea ta.

    Și știi Draga Daniela, eu știu ca Naziști ăștia Nemit, sunt asa de șiret și au cate o vorba sau o dovada parat pentru tot și toate, este la fel asa cum am mai scris la ei cu siguranța dubla, și asta în special dacă e minciuna.

    Știi Draga Daniela, nu știu la ce, sau la cine faci aluzii și sincer nu trebuie sa știu nu sunt curios, dar bobul tău tratează teme despre Dragoste, depere Iubire, și despre Dumnezeu, cel puțin Draga Daniela asa am citit până nu demult pe blogul tău, iar acum sincer nu știu ca nu am citit conținutul acelor postări dar nu înțeleg Daga Daniela de ce ai făcut din blogul tău cu dragostea de Îngeri, și Îngerii cu dragostea Iubirii, o farmacie cu pilule și tablete chimice?

    Sau nu știu de când exista Draga Daniela bre-o rugăciune pentru depresie? Nu știu și oare ajuta?
    Eu unu a-s spune doar o rugăciune pentru dragoste și iubire.
    Știi de ce Draga Daniela?

    Pentru ca acolo unde este dragoste și iubire, acolo e și fericire și acolo nu e loc de depresii, și aceasta pentru ca depresiile nu sunt deficite organice și fac parte de obicei din deficite în lipsa de iubire, cine iubește și este iubit nu are timp sa facă depresii, iar o rugăciune pentru depresii nu ar aduce fericirea sau sănătatea fără iubire, far iubita, sau ivit, și uite Draga Daniela eu asa o rugați-ne a-s fi prețuit.

    Iar altfel dacă acele postări au avut la baza o alta origine, cu un alt mesaj, atunci Draga Daniela ți-aș mai spune încă o data ca acest popor viclean Neo/Nazist Nemțesc e o nație asa de mânjita și sunt asa o poama decojita, ca uite s-au întins cu strategia asa ca raia și în România, și uite ca acum un Neamț ne canta noua Romanilor Ciocârlia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum Draga Daniela nu știu care este motivul pe blogul tău, pentru care te străduiești sa transmit încerci sa transmit ceva, și cine le/a determinat.
    Dar știu ca acești Banditii s-au strecurat asa ca plaga și-n România și nu tare ma-as mira ca acești Nemernici infiltrați peste tot, char și în bisericile noastre sa fi influențat cumva intenția ta asa de frumoasa.

    Dar eu Draga Daniela I/as mai spune tot asa cum ți-am mai spus: să-ți acul inima și instinctul propriu în lipsa de dovezi.
    Știi de ce?

    Pentru ca o dovada este deja o forma de justificare, și uite char și minciunile se pot justifica cu dovezi sau marturii mincinoase.

    Iar eu Draga Daniela, eu unul am să-ți accept și aceasta forma de exprimare, pe mine oricum nu ma influențează nimic din toate acestea ceva la deciziile mele, iar asa cum am mai scris ceea ce m-i se pare asa puțin pe lingă subiectul ( Iubire & Lumina ) acolo Draga Daniela nici nun zăbovesc sa citesc, de obicei ajunge 3 – 4 cuvinte, cele 2 – 3 cuvinte din titlu și Poza. Dar în fine, Draga Daniela tu vei ști mai bine ce dorești sa publici pe acest blog Iubire și Lumina, ca doar iți aparține, iar eu doar am sa ma conformez voinței tale, lucru însa care nu ma va împiedica să-ți scriu în continuare Draga Daniela, poate intru-n târziu vei realiza sau vei reuși și tu sa vezi cine sunt cu adevărat acești criminali Nemți certați cu Iubirea și lumina.

    Și atunci poate când vei ști ca sunt aceia care sting lumina și distrug iubirea, poate atunci Draga Daniela, iți vei schimba de singura părerea fără sa trebuiască sa te influențeze cineva, fie ca e cineva cu scoli înalte în psihologie, în științe politice capitaliste, sau fie și în teologie, țin Draga Daniela sa te anunț,ca asa ca peste tot sunt oameni și oameni, sunt oameni care o fac din pasiune și interes, și sunt care o fac din interes pentru un scop al unei oarecare pasiuni. Asa cum exista medici, și medici, profesori și profesori, asa exista și aici în Germania oameni cu steaua în frunte, cu crucita la gat, și cu glonțu în buzunar.

    Dar știind dealtfel Draga Daniela, ca ești un om cultivat și foarte inteligent, un om luminat cu ințelepciune foarte deosebita și aparte, știind Draga Daniela ca la tine primează iubirea și nu interesul, sunt sigur ca iți dorești la fel ca și mine pentru acest popor al nostru, pentru tara noastră Românească, trezirea la realitate, înlocuirea lumini de bec cu lumina sacra cu lumina lui Dumnezeu.
    Și chiar dacă tu acum ma judeci pentru combinația de cuvinte pe care le folosesc scriind despre ei, vei înțelege mai târziu ca acești Nemți au trecut peste cadavre și sunt și astăzi atât de rafinați și încă mâncători de stârv, iar aceasta forma de provocare, care totodată corespunde în totalitate adevărului, a fost și ea la rândul ei în totalitate strict necesara. Și în fond asa cum am mai scris de nenumărate ori, tote sunt cuvinte Romanești auzite și știute de toată lumea, sa lăsam acum pudoarea când e vorba de crima și șantaj organizat.

    Dar uite Draga Daniela indiferent de părerea pe care o ai tu astăzi despre mine, sau cum va fi ea mine despre mine, eu la rândul meu am să-ți scriu ție și în continuare despre Deparate și nedreptățile provocate de acest neam păgân, și la fel despre dragoste și Iubire, despre iubire și lumina, și nu la urma toate aceste calități care ne revin noua acestui popor spiritual Roman.
    Și uite de aceea am să-ți scriu și în continuare, tot sasa ca și astăzi cele 27 de comentarii, și Doamne Draga Daniela încă cate mai am de scris, poate vei avea nevoie la blogul tău de o extensie pe serva pentru un mediu de rememorare cu un volum de date și o capacitate de biți și baiți mult mai înalți, dar asa etatizare pentru părinti fii fixe și frați.




    Draga Daniela, iți doresc ce iți dorești tu cel mai mult, dar din toate iți doresc ca toate sa fie doar cu dragoste și iubire, și iubirea și dragostea sa fie cu lumina și cu credința cu pasiune și cu toții la o alata și la toți și toate împreuna doar cu Bunul nostru Dumnezeu!



    PS. Sa ai o Dumineca formidabila!


    îmi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai revenit dragă Imi! Chiar ţi-am simţit lipsa comentariilor din ultima vreme.

      Dacă te îngrijorezi în privinţa mea, te asigur că sunt bine, că am exact ceea ce îmi trebuie şi nu îmi lipseşte nimic. Slavă Lui Dumnezeu pentru tot ceea ce am. Şi nu, nu am câştigat la loto, nu am moştenit nimic şi nici nu mă obligă nimeni sa par fericită. Chiar sunt fericită cu ceea ce m-a înzestrat Bunul Dumnezeu. Iar dacă ai mai citit şi altfel de postări precum cea cu depresia, aceea chiar nu a avut legatură cu starea mea...îmi doresc să nu ajung să deznădajduiesc vreodată! Şi vă doresc şi vouă, dragii mei cititori, să fiţi tari în toate zilele vieţii voastre şi să nu disperaţi niciodata, de nimic!

      Iar tu, Imi, ai înţeles foarte bine ce fel de om sunt şi faptul că la mine primează iubirea şi nu interesul. Şi stai liniştit că nu te judec. De fapt, nu judec pe nimeni!

      Deci: te aştept să-mi scrii în continuare şi aşa cum dealtfel ştii, voi publica pe blog doar comentariile tale decente. Îţi mulţumesc pentru înţelegere. Cu iubire şi lumină, Daniela

      Ștergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...