joi, 18 iunie 2015

Despre întâlnirea cu tine


Întâlnim oameni în fiecare zi. Pe unii îi ținem minte, pe alții îi uităm, alții ne rămân aproape, alții pleacă fără să știm cum, unde și de ce.

Viața este o înșiruire de întâlniri.

Avem sau nu puterea de a decide cu cine să ne petrecem timpul, cine să ne fie alături azi și mâine. Aceste întâlniri, însă, nu depind de noi, ci de mediul în care ne aflăm, de circumstanțe.

Ce ne facem, însă, când trebuie să ne întâlnim cu noi?

Ei bine, este cea mai grea încercare. Să pleci să te întâlnești cu tine, tu, cea care te trezești în fiecare dimineață cu părul răvășit, cu ochii nemulțumiți de încercările zilei de ieri, cu sufletul amorțit care se întinde de prea puțină odihnă.

Îți faci curaj și pleci, desculţă și cu părul împletit într-un vis. Uneori, îți ia mult până să te afli, până să te regăsești. Drumul pare că se afundă iar oglinzile par să te sufoce. Oglinzi în care te privești. Cu teamă, cu bucurie, cu tristețe, cu dezamăgire, cu entuziasm. Oglinzi în care te admiri, te critici, te redescoperi.

Ajunsă acolo, îți vei pune întrebări, vei certa copilul din tine și vei privi femeia care ești astăzi. Îți vei accepta greșelile, trecutul și prezentul.

Dar ce faci dacă, întâlnindu-te cu tine, găsești oameni care încă se mai află acolo, în adâncul tău și care vor să-ți vorbească?

Fii puternică! Vei regăsi pe cineva în interiorul tău ori de câte ori vei merge să te întâlnești cu tine. E cineva în fiecare dintre noi, în întunericul din fiecare dimineață. În mine și-n tine.

Iar dacă oasele tale au încă mirosul unei nopți de vară, iar printre gene îți vor ieși mâini pe care le-ai strâns de atâtea ori, întoarce-te.

Acceptă-ți sufletul și îmbrățișează-te!

Cu drag, Xenia
sursa:
http://frumusetefeminina.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...