vineri, 3 aprilie 2015

Primăvara începe cu zâmbetul tău


Cu o floare poate că nu se face primăvară, dar fără floarea sufletului tău sunt sigură că nu se poate face primăvară. Sunt oameni cărora le plouă şi le fulgeră tot timpul, cărora li se scufundă corăbiile în fiecare zi şi care dacă te uiţi la ei ai senzaţia unei pierderi constante de parcă tot timpul ar fi în doliu după cineva sau ceva, cărora un zâmbet li se pare o blasfemie şi o impietate! Ei nu mai ştiu să înflorească de mult şi fără florile sufletului lor, parcă este greu ca primăvara să vină pe deplin. În aceşti oameni nu este niciodată primăvară pentru că îi apasă greutăţile, pentru că nu au salariul dorit, copiii visaţi, partenerul aşteptat, pentru că nu le stă bine părul sau s-a zgâriat maşina, pentru că s-a rupt o unghie sau au cearcăne dimineaţa pentru că i-a deranjat căţelul vecinului sau au pierdut autobuzul, pentru că este şeful incompetent şi prietenii nişte nerecunoscători, pentru că au rămas fără ţigări sau partenerul a uitat să îşi spele farfuria, pentru că… pentru că…

Genul acesta de oameni atât de bine cunoscut se simt mult mai bine în frigul nemulţumirilor şi nu au nevoie de primăvară, deşi spun tot timpul că s-au săturat de iarnă, tot ei sunt cei care de la primele semne de instalare a primăverii încep să se plângă de lipsa de chef de viaţă şi de apatie pe care se grăbesc să o eticheteze ca fiind ‘astenie de primăvară’.

Dragii mei, primăvara din afara noastră şi din noi începe cu NOI cu un zâmbet cald în care ne învăluim inima şi plămânii, stomacul, intestinul, ficatul, rinichii, oasele şi creierul, fiecare organ şi fiecare celulă. Zâmbetul adevărat aducător de primăvară nu este cel în care să se oglindească dentistul sau Holywoodul este cel cu care ne îmbrăcăm lăuntric, zâmbetul care începe în inimă şi nu se termină niciodată, spre deosebire de cel care începe în minte şi se termină pe buze sub un strat gros de fard. Hai să zâmbim să se facă primăvară, hai să nu mai fim lipsiţi de chef pentru că dăm voie minţii să jefuiască inima de bucuria de a respira aerul înmiresmat al primăverii, să uităm de tot ceea ce ne ţine legaţi de pământ şi să sărbătorim aripile care ne pot purta dincolo de frigul iernii în ţinutul de lumină şi tihnă al primăverii lăuntrice!

Hei ţi-am spus azi că zâmbeşti frumos?

de Yuri & Vanda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...