joi, 23 aprilie 2015

Suflet frumos, fii cuminte! Prietenia este leacul vieţii


"Se întâmplă ceva când puteam să judecăm şi nu am făcut-o, când puteam să ne răzbunăm şi nu am făcut-o, când ego-ul moare şi învie. Atunci răsare un adevăr, o prezenţă, o linişte. Canalul spre revelaţie. Conştiinţa nu s-a urcat la cer, ci a adus cerul în ea. Sau nu. Logica lui Iisus Hristos, privirea lui Hristos, iertarea lui Hristos. Bunătate. Dragoste. Liră. Deplină armonie. Nimic nu este mai dulce ca dragostea. Şi pe pământ, şi în cer. Ajutorul lui Dumnezeu vine acolo unde este dragoste, nădejde şi credinţă.

Suflet frumos, fii cuminte! Prietenia este leacul vieţii. Îmi jertfesc dreptatea, de dragul păcii, de dragul liniştii şi al comuniunii…

Fac pace cu tot ce se întâmplă şi accept mesajul, lecţia. Orice greutate din viaţa noastră are dreptul să vină, dar nu are dreptul să rămână. Risipiţi norul tristeţii şi alungaţi teama!

Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul sau mintea, ei nu pot ucide sufletul! Bucuraţi-vă şi vă veseliţi în Domnul! Fiţi curajoşi, fiţi tari în credinţă! Sufletele noastre se îmbrăţişează în Iubire sfântă. Ne întâlnim în rugăciune.

Aşa este în viaţă: unul are de toate, altul nu mai poate de trudă. Cea mai mare furtună este cea a tulburărilor dintre suflet şi minte. Buimăceală. Cu mintea veche judecăm, dar cu mintea nouă iertăm şi binecuvântăm pe cei ce încă nu simt „metaforele negustate” ale vieţii. Mulţumesc! Te iubesc! Iartă-mă! Alfa şi Omega. Mai sunt multe de văzut, mai sunt multe de trăit.

Mâinile îmi sunt reci, dar inima e caldă. O inimă deschisă ştie ce are de făcut şi deschide şi alte inimi. Aleg să rămân în pace şi să binecuvântez experienţa, persoana. Aici, în inima mea, nimeni nu mă mai prigonește, nici nu mă supără… Am o bucăţică de iubire în buzunar. O împart cu voi, cu toţi."

de Hrisostom Filipescu

2 comentarii:

  1. In lumea mea frumoasa sunt aceleasi stele minunate. In lumea mea frumoasa este acelasi soare stralucitor si fierbinte. In lumea mea e aceiasi luna plina cu mister, care lumineaza cu aceiasi intensitate printre selele la fel de vii, si la fel de sclipitoare. In lumea mea cerul e la fel de perfect.
    In lumea mea doar oamenii sunt altfel. Acolo sunt doar alti oameni, oameni care stiu sa traiasca frumos si impliniti cu sine insusi, inconjurati de pace si liniste, si cu sufletele pline cu iubire.
    In lumea mea oamenii zambesc cu inima si cu sufletul deschis fara sa ascunda ceva si fara subanteles sau cu scopuri in spatele careia se ascunde interesul, indiferent de formele pe care ar putea el sa-l debiteteze.
    In lumea mea nu exista rautate, si nu exista oameni rai. Acolo oamenii sunt fericiti atunci cand pot sa-ti ofere ceva, si nu sa-ti fure, sau sa-ti iea, ci mai mult sa-ti dea.
    In lumea mea nu exista oameni rai, acolo poti sa primesti pe orsicine in casa ta fara sa-ti fie frica ca te fura, ca-ti face vreu-n rau, sau ca te-omoara.
    Acolo oamenii se bucura sa se cunoasca si sa se ajute unul pe celalalt, fara sa astepte recompense sau premii.
    Insusi sentimentul de a face o bucurie si a ajuta este premiul cel mai important. O implinire sufleteasca nu se pote premia cu bani sau alte bunuri materiale.
    Acolo nu exista suspiciuni si neincredre, acolo nimeni nu minte, si acolo ajunge numai cuvantul.
    Forma scrisa pe hartie este deja o forma de suspiciune si neincredere, este deja o forma de dovada si de justificare, este deja o jignire a cuvantului adevarat.
    Dar nexistand minciuna se exclud toate celelealte clauze posibile care a-r putea determina un motiv.
    Clauze, care aici din pacate sunt si cauzele pentru care le avem. Si ne sunt si cele mai importante cauze pe care le avem si nu reusim sa le vedm. Cauzele noastre sunt clauzele lor. Cand nu vor mai fi clauze, nu va mai exista nici cauze. Este exact principiul, efect si cauza.
    Atata timp cat exista o cauza, exista si un interes. Atata timp cat exista un interes exista profit.
    Si, un profit nu este o cauza care duce la fericire si iubire. Derpt urmare toate nemultumiriele, toata necesitatie, si najunsurile, cat si lipsa iubirii si dreptatii, isi are cauza in interesele clauzeleor lor. Iar tot ceea ce avem astazi in lumea nostra frumoasa este efectul urmat de tot ceea ce fac ei cu noi.
    Noi suntem efectul si ei cauza. Noi dorim o lume frumoasa der cauza este interesul lor de profit materilal si financiar.
    Interese care se pot apara si se pot mentine constant printr-o metoda foarte eficienta pentru ei, si foarte isesizabila pentru noi.
    In lumea mea nu exista frica, nimeni nu-ti face frica, nimeni nu-ti face nimic rau. Numai copii cunosc aceasta frica, si aceasta este frica de omul negru. De bau, bau.
    Pe care noi il sustinem astazi, cu toate ca suntem matiuri si nun mai suntem copii.
    Frica este cel mai mare dusman al sufletului. Frica te izoleaza, si te desparte, te indeparteaza de oameni.
    Frica te face invidios si te face dependent de invidie si rautate, frica care apare in mai toate formele posibile.
    Frica, te face sa ascunzi un adevar, sa nu spui, sa nu vorbesti despre rau, si sa incepi sa minti.
    Frica, iti fura increderea, si egooul si te face sa te simti mic, sa taci si sa te supui. “ Nu avem ce face”.
    Frica, te indeparteaza de iubire si te face receptivla indiferenta, nepasre, iti raceste inima si iti goleste sufletul de iubire punand in loc tot ceea ce este impotriva fericirii si iubirii. Este ceea ce primim prin tot felu de medii si cai de informatii mas-media.
    Frica, fura iubirea, si ofera dispret si nepasare.
    Frica, reduce iubirea si perspectivele orizontului de iubire, la suspiciuni si neincredere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frica, nu este numai o boala, ci este cea mai eficienta unealta de lucru, cand ete vorba de distrugere in mod sistematic si controlat, fara a lasa urme si expresia de a fi inselat.
    Toate cu dovezi scrise, sunt sortile noastre decise, in legile lor indecise si omenirii nepermise, care uite acum incet se acrise.
    Frica, este cea mai eficienta unealta pentru toate cele mai sus enumerate.
    Doar frica, de a pierde slujba a devenit frica noastra, in campionatul lor de pe podium, frica cu cel mai mare coificient in procentajul cu otrava.
    Frica, a ajuns sportul mondial al natiuni in care alergam cu totii intr-un maraton lipsit de o perspectiva reala, si doar in graba, in lipasa de timp, si unde castiga intodeauna doar ei.
    Slujba cere a devenit jrija noastra ce mai mare si interresul lor cel mai eficient, bine pus la punct si bine gandit in scopurile lor distructive.
    Slujba atrage dupa sine inca o serie de alte obligatii care in situatia in care suntem a devenit pura supunere si suntem mai mult taratoare decat pe piciore.
    Frica, te face sa-ti fie frica sa vorbesti despre ea, si despre urmarile ei, tocmai din cauza necunosteri din spatele acesteia.
    Frica, ajunsa in mana altor oameni bolnavi, care au invatat doar s-o intretina, se ajunge la lumea pe care o traim azi cu totii, si in care acceptam inca exceptia lor.
    Ca ori ce boala, si frica are ca efect secundar, un efect nrdorit sau nesesizat noua, si binevenit lor, acesta nu este altceva decat raspindirea zvonurilor cunoscute de frica.
    „Barfele“ cum le mai spunem, care au ajuns cele mai interesante discutii in fiecare moment liber.
    Acesta find rodul fricii, un amplificator care este unu din mijloacele extrem de eficiente in forma posibilitati de amplificare necostsitoare.
    Propaganda pe care o facem noi personal de la gura la gura.
    Frica, ea este si cea mai periculoasa, deorece ea este pe cat se pare de simpla, ea este si interesant de discutat si de dezbatut.
    Pentru ca de obicei discutam totul cu oameni cunoscuti si de incredere pentru noi. Pentru ca atunci cand vorbesc doi oameni de incredere intre ei, char daca sunt minciuni, posibilitatea de convingere a constientului este mai ridicata, in special atunci cand unu din ei are o putere de convingere mai mare.
    Constientul acestuia va crede, crezand in realitate constientului de sine in persoana pe care are deja o oarecare incredere.
    Omul se convinge pe el insusi in favorul lor, va crede intr-o minciuna, numai pentru unele argumente explicate de o persona cunoscuta, care probabil vorbeste tot dintr-o inspiratie infiltrata de ei, si lansata cu scopurile parate exact pentru asemenea situatii de certificare mincinoasa.
    Pentru noi toate astea vazute intr-o grafica imaginara, ar putea arata ca un labirint extrem de complex, in care noi nu vedem deact pina la primul colt.
    Iar pentru ei toate acestaea sunt niste verigi sigure si bine impreunate, care formeaza acel lant cu care suntem purtati prin lume, prin jungla, sau pina la primul colt.
    Si cad am ajuns la colt, ni se spune la televizor sau in alte medii murdare si bine inscenate, in care directie sa-o luam, in care turma de catari sa ne alaturam.
    Si asa umblam si cu capastru, si cu ochi legati, tot in turma, pina la urmatoarea tragedie sau urmatorul esec si neajuns, certuri despartiri cu suflete negre si indurerate. Si totul din cauza fricii neeliberate.
    Frica este cel mai eficient mijloc de a teroriza si de a maltrata pe cineva, de a maltrata o viata de om sau de a maltrata o natiune intreaga.

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...