joi, 20 martie 2014

Trezeşte-te! Viaţa este un vis dar asta nu înseamnă că trebuie să o trăim adormiţi!


Trezeşte-te! Trezirea nu începe cu deschiderea ochilor prevăzuţi cu pleoape prin care lumina ajunge la creier şi crează acolo o imagine răsturnată a realităţii! Trezirea începe cu deschiderea ochiului pentru care nu există lumină şi întuneric, pentru care realitatea are miliarde de feţe şi toate tot atât de reale, pentru care sus sau jos, dreapta sau stânga, femeie sau bărbat… sunt toate manifestări ale aceleiaşi voinţe divine şi sublime care nu ne vrea adormiţi în propriile vieţi ci capabili de a alege să alegem conştienţi că nu există nici o alegere, conştienţi că toate realităţile, toate ţesăturile de atomi cu masă sau fără, există concomitent…în aceeaşi minte fără limite şi fără margini… o minte creată pentru a crea minţi asemenea… O minte care ne invită să deschidem inima şi să ne bucurăm de minunile ce se întâmplă în fiecare clipă a acestui timp fără de timp. Chiar aşa, v-aţi gândit vrodată că nu mai avem timp nici măcar să mai percem timpul? Nu mai avem timp să percepem curgerea timpului, suntem prea grăbiţi să ne grăbim, să judecăm, să manipulăm, să dăm sentinţe pe viaţă celor pe care viaţa ni-i scoate în faţă doar pentru că suntem incapabili să îi vedem, suntem incapabili să ne trezim…

Trezeşte-te! Universul este mental, dar Dumnezeu nu este doar o minte… EL ESTE CEL CARE ESTE… iar noi suntem prea ocupaţi să ne uităm la televizor, suntem prea preocupaţi să ne scuzăm pentru ceea ce facem şi nu facem… prea preocupaţi să ne întrecem unii cu alţii şi să ieşim mereu pe locul doi, prea înlănţuiţi în gânduri, pentru a mai vedea şi dincolo de ceea ce ne arată ochii şi mintea! Veţi întreba… dacă mintea ne minte, dacă mintea este un fel de televozor al fiinţei noastre care ne hrăneşte cu realităţi preambalate gata de ingurgitat… în ce ar trebui să ne încredem când vine vorba de percepţia realităţii… Pentru a primi răspunsul trebuie să închidem ochii aceştia de carne prin care la un moment dat mai devreme sau mai târziu nu va mai trece lumina ci viermi de pământ… să uităm că ştim cuvinte şi că fiecare cuvânt are mai multe semnificaţii, să uităm că avem un ego care împarte oamenii în buni şi răi în funcţie de interesul propriu, să uităm că noi nu suntem mintea noastră şi nici mintea nu este tot ceea ce suntem, când încetăm să simţim că începem sau ne terminăm la suprafaţa pielii, să uităm că avem datorii de plătit şi poliţe de reglat, când uităm că lucrurile nu sunt albe, nu sunt negre şi nici măcar gri… trezeşte-te să îţi iei pastila!

Ce urmează după ce iei pastila… NIMIC special, te vei trezi dimineaţa la fel ca şi până acum… dar vei auzi în somn mierlele şi păsările care înseninează aerul dimineţii indiferent cum pare vremea de afară, te vei bucura de ploaie ştiind că dincolo de nori există o stea care îi luminează pe toţi la fel şi care nu apune niciodată! Poate că nu îţi vei face gimnastica de dimineaţă dar vei mulţumi pentru corpul pe care îl ai şi prin intermediul căruia poţi face minuni. poate că nu vei avea timp să mănânci cine ştie ce, dar vei avea timp să binecuvântezi puţinul de care ai nevoie pentru a trăi mult şi frumos. Poate că te vei opri de prea multe ori în trafic până să ajungi la servici, dar nu te vei mai supăra pentru că vei şti că vei ajunge la timp pentru a face ce este de făcut cu drag şi inima plină de încântarea lucrului bine făcut! Vei face tot ce ai de făcut cu un zâmbet şi cu o vorbă bună pentru cei care nu au apucat să îşi ia încă pastila… Sună prea roz totul? Prea plictisitor? Credeţi că nu aţi putea trăi într-o lume în care să nu mai existe boală din simplul motiv că nu ne-am mai lăsa mintea să ne îmbolnăvească trupul cu gânduri? Credeţi că nu aţi putea trăi într-o lume în care nu s-ar mai comunica de la ego la ego ci de la inimă divină la inimă divină? Credeţi că nu aţi putea trăi într-o lume în care singura preocupare să fie pentru cunoaşterea de dincolo de cuvinte? Credeţi că nu aţi putea trăi într-o lume în care singurul control necesar ar fi cel al propriei minţi, într-o lume conştientă de MAREA CONŞTIINŢĂ?

Trezeşte-te! Căci după ce ai citit toate aceste rânduri mai trebuie să îţi spunem ceva…

NU AI NICI O PILULĂ DE LUAT!... nici albastră nici roşie, până şi ele sunt tot o plăsmuire a minţii… ai doar de respirat aerul viu al acestei planete… atât… RESPIRĂ până devii respiraţia universului şi apoi bucură-te că eşti!

(astrosofia.ro)

Un comentariu:

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...