luni, 3 martie 2014

Există situaţii în care nu simţim prezenţa lui Dumnezeu. Sau, simţim că Dumnezeu ne-a părăsit. Ce ne facem atunci?

Dumnezeu aude şi răspunde la rugăciune.


Una dintre binecuvântările de credinţă în Dumnezeu este asigurarea că Dumnezeu aude şi răspunde la rugăciune, dar uneori, nu reuşim să experimentăm şi siguranţa răspunsului. Ar putea fi faptul că nu avem nici o aşteptare reală sau neîncrederea că Dumnezeu aude sau răspunde la rugăciune?! Poate că unii se identifică cu omul care asociază rugăciunea unui joc de noroc- joc, dacă nu câştig, oricum n-am pierdut mare lucru!

Poate ar trebui să ne punem întrebarea: "De ce mă rog?" Este un fel de hobby, o activitate opţională sau ar trebui să fie un ingredient important al vieţii noastre de zi cu zi? Este convingerea mea că am fost creat de Dumnezeu pentru a fi parte din El. Noi nu ştim întotdeauna ce este viaţa, cum am putea şti ce este Dumnezeu ? O persoană care nu se roagă niciodată nu poate şti multe despre Dumnezeu. Numai persoana care se roagă îl poate cunoaşte pe Dumnezeu. Acesta este cel mai puternic motiv pentru a se ruga.Există oameni care simt nevoia să se roage, dar nu o fac din diverse motive. Puteţi învăţa tehnicile de a juca tenis prin studierea unei cărţi despre tenis, dar niciodată nu veţi învăţa să jucaţi până când nu veţi lua o minge şi o rachetă şi veţi coborî pe teren să faceţi o
încercare. 

Rugăciunea poate fi în cuvinte, gânduri sau imagini. Rugăciunea poate exprima sentimentul de inspiraţie, devotament şi afirmare. Rugăciunile noastre sunt de comunicare cu Dumnezeu, dar, de asemenea, rugăciunile sunt strâns asociate cu autosugestia. Experimentele Dr. Byrd arată că rugăciunea are elemente care trec dincolo de autosugestie. Rugăciunile pentru vindecare pot crea o atitudine pozitivă caz în care vindecarea are loc mult mai facil. Acest lucru este valabil indiferent dacă rugăciunea este pentru tine sau pentru alţii. O rugăciune pe care eu o spun adesea, chiar în timp ce conduc este următoarea: "dragostea Lui Dumnezeu, bucuria, pacea, sănătatea se simt în corpul meu, mintea şi spiritul meu. 

Un alt element al rugăciunii eficiente este să te rogi cu convingerea că răspunsul este deja acolo, înainte de a vedea chiar dovezi. Mulţumeşte pentru răspuns, înainte de a-l fi experimentat. Eu ştiu, fără îndoială, că Dumnezeu a răspuns la rugăciunile mele. Rugaţi-vă ca şi cum aţi vorbi cu cineva foarte apropiat. Răspunsul Lui Dumnezeu nu poate întotdeauna veni în modul în care v-aţi aşteptat, dar va veni. Mintea este veriga de legătură între Dumnezeu şi individ. Rugăciunea trebuie să aibă un element de gândire creativă. 

Emerson spunea: "Rugăciunea este contemplarea faptelor de viaţă din cel mai înalt punct de vedere." Rugăciunea nu ne poate ajuta viaţa dacă nu ne ajută să ne schimbăm sau controlăm gândurile. Schimbaţi-vă gândurile şi vă schimbaţi experienţa de viaţă. 

"Pe cine am în cer afară de Tine?(…) Dumnezeu este puterea inimii mele şi partea mea pentru totdeauna." Conceptul de Dumnezeu influenţează foarte mult înţelegerea noastră despre rugăciune. Dr. William Parker scrie despre un băieţel care şedea pe podea şi desena pe hârtie. Băiatul părea să fie atât de implicat în munca sa, încât mama lui a întrebat: "Ce desenezi?" Băieţelul a răspuns, "Îl desenez pe Dumnezeu." Ea a răspuns: "Dar fiule, nimeni nu ştie cum arată Dumnezeu." Băieţelul a continuat să deseneze şi cu încredere a răspuns, "Ei bine, vor şti cum arată Dumnezeu când voi termina." 

Fie că ne dăm seama sau nu, fiecare dintre noi are propria imagine a ceea ce Dumnezeu este, văzut cu ochii minţii sale. Potrivit imaginii noastre despre Dumnezeu, gândim, simţim, acţionăm, trăim şi ne rugăm. Oamenii ÎL văd pe Dumnezeu în multe moduri: "Nu există", "Departe", "Acolo, sus", "În biserică", "La altar", "În Biblie", "Mai aproape decât respiraţia " sau " Pretutindeni ". 

Dacă Dumnezeu este "nu există", atunci ne pierdem timpul luând în considerare rugăciunea. Dacă Dumnezeu este "departe", cât de tare trebuie să ne rugăm pentru a obţine atenţia lui Dumnezeu? Dacă Dumnezeu este "acolo sus", cât de mari trebuie să fie aripile pentru a zbura la El? Dacă Dumnezeu este doar "în biserică", înseamnă că suntem aproape de el doar atunci când mergem la biserică? Dacă Dumnezeu e "în Biblie", trebuie să avem o Biblie cu noi în orice moment, în scopul de a fi aproape de Dumnezeu? Dacă Dumnezeu este "mai aproape decât respiraţia" şi "peste tot", atunci putem începe să comunicăm cu El oriunde ne-am afla. Iisus Hristos ne spune -"Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru." 

Fiecare dintre noi avem nevoie să comunicăm cu Dumnezeu, în scopul de a ajunge la potenţialul maxim al fiinţei noastre. De ce s-a rugat Iisus? Pentru că atunci când a avut nevoie, nu-L putea întâlni în niciun alt mod. De ce s-au rugat ucenicii? Pentru acelaşi motiv. Fiind martorii vieţii şi rugilor lui Iisus, şi-au dat seama că nevoile cele mai profunde ale vieţii lor, nu ar putea fi exprimate în niciun alt mod. Prin rugăciune ca golul din viaţa lor a fost umplut, credinţa întărită şi speranţa lor reînnoită. Prin rugăciune, ei au putut să ajungă la potenţialul lor maxim, ca şi fiinţe umane. 

Există situaţii în care nu simţim prezenţa lui Dumnezeu. Sau, simţim că Dumnezeu ne-a părăsit. Ce ne facem atunci? În timpul acelor momente în care nu simt prezenţa lui Dumnezeu, rugăciunea mea sună astfel: "Doamne, chiar dacă eu nu Te simt aproape de mine, în acest moment greu al vieţii mele, eu ştiu şi cred că Tu eşti lângă mine şi că tot ceea ce mi se întâmplă, se întâmplă dintr-un motiv care depăşeşte înţelegerea mea." 

1. Recunoaşte un Dumnezeu al dragostei şi meditează asupra iubirii Lui Dumnezeu şi a relaţiei tale cu El. 

2. Înţelege că Dumnezeu doreşte vindecarea, integritatea şi viaţă din belşug pentru fiecare persoană. 

3. Eliberează-te de orice aspecte negative ale vieţii: insecuritate, incompetenţă, furie, vină, frică, ură, etc. 

4. Încearcă să te rogi şi de-a lungul zilei, prin gânduri pozitive, gânduri sănătoase, hrănitoare şi imagini care sunt în conformitate cu iubirea lui Dumnezeu. 

5. Atunci când te rogi, este important să crezi că şi primeşti ajutor. Acţionează ca şi cum l-ai primit. 

6. În rugăciune, recunoaşte-i pe ceilalţi la fel ca şi tine, în acelaşi cerc al iubirii Lui Dumnezeu, roagă-te pentru bunăstarea lor. 

7. Petrece un timp în tăcere care să-ţi permită un puternic sentiment de victorie, pace, linişte. 

8. Priveşte aşteptarea cu inima plină de speranţă. Aceasta poate fi de ajutor.

de Alina Maria Albert (Neagu)


Dragii şi iubiţii mei creştini, a venit timpul Postului Mare, bucuria mea şi a multora dintre voi , cei ce îmi vizitaţi acest blog. Vă invit cu această ocazie, să postim dragilor, să postim cu trupul, cu mintea, cu limba, dar mai ales cu inima. Să vorbim mai puţin între noi şi să vorbim mai mult cu Dumnezeu. Şi mai vreau, să îmi cer din suflet iertare tuturor! Ştiu că v-am necăjit prin postările mele uneori acide şi avertismentele citite printre rânduri, pe unii pentru binele vostru, pe alţii pentru binele amândurora, dar, de fiecare dată, L-am rugat pe Bunul Dumnezeu să ne lumineze mintea şi să ne dăruiască putere de luptă, cu ispitele ce sunt la tot pasul, în calea noastră. 
În Duminica iertării îmi cer iertare tuturor pentru tot ce v-am greșit și vă iert din toată inima pe toți! Dumnezeu să ne ierte și să ne mângâie sufletele! Post binecuvântat tuturor! 
Cu iubire şi lumină, Daniela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...