luni, 24 martie 2014

Femei înșelate…divorțuri zgomotoase…si toate aratăm acuzator spre el sau spre ei…


Primesc foarte multe mesaje kilometrice din partea unor femei care nu fac altceva decât sä se lamenteze pe rânduri întregi despre "nenorocitul" care le-a părăsit și le-a lăsat să-și crească singure copiii. Nu țin partea "nenorociților", dar....

Dar noi, noi unde suntem în povestea noastră cu el?! Dacă este în viața ta, înseamnă că a fost alegerea ta. Dacă ți s-a întâmplat să fii înșelată, înseamnă că ai atras această experiență. Că este nenorocit sau nu, iresponsabil sau ticălos chiar nu mai conteazä. Acuzațiile sunt inutile. El știe că a mințit. La ce bun să-i repeți obsesiv ceva ce el știe că a făcut? Obții enervarea lui și foarte posibil fuga. Uneori, bărbații care înșeală sunt mari nefericiți; au mari probleme emoționale, lecții de iubire neînvățate, uneori vecine cu patologia. Am crescut într-o societate bolnavă moral. Cum ar putea o astfel de societate să genereze familii armonioase şi sănătoase? Ar fi un miracol…și miracolul poți fi chiar tu, femeie! Oare purtăm încă povara păcatului originar?…suntem urmașele Evei suferind pe pământ răzbunarea lui Adam? Dacă ai trăit o astfel de poveste, întreabă-te cât de evoluată ești tu ca femeie…poate că viața vrea să-ți spună că nu ai evoluat prea mult spiritual de la mama Eva încoace; îți oferă situații de confruntare cu ceea ce ești tu de fapt. Nu uita că cea care l-a primit cu brațele deschise este tot o Evă, ca și tine. Nu ești deloc femeie dacă te lauzi, așa cum am auzit "daca n-ai știut să-l ții lângă tine"....urâtă replică! Reflectă mizeria morală în care ne bălăcim ca societate. Dumnezeu a creat un Adam și o Evă....nu un Adam și 2, 3, 4 Eve....sau viceversa:)

Dacă am fi profunde și am iubi curat, dramele familiale ar fi mai puține.

Dacă te-a lăsat să-ți crești singură copiii, dacă nu se interesează de soarta lor, nefericitul este el, nu tu! Nefericit pentru că nu a învățat să iubească. Și ce poate fi mai trist pe lume decât să trăiești în neiubire și nici măcar să nu vezi asta? Ce fac cele mai multe dintre urmașele Evei? Se folosesc de copii mutilându-i emoțional…ca să-l pedepsească pe el: "tac-tu e un nenorocit, toacă banii cu curvele în loc să aibă grijă de voi!".

Dacă ai făcut așa ceva, nici tu nu-ți iubești copiii mai mult decât cel care i-a părăsit. Altfel i-ai proteja. Totul se reduce la IUBIRE, iertare și decizii luate din iubire - nu din ură sau răzbunare.

Deci, dragele mele, înainte de a pune etichete, de a ne juca de-a feministele judecându-i până la cer și înapoi, haideți să ne vedem bârna din ochii noștri.

de Alina Maria Albert (Neagu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...