miercuri, 31 iulie 2013

Iubind nu pierdem. Iubind trăim, învățăm, devenim mai buni, mai puternici, mai umani, mai frumoși...


Mi se spune adesea că sunt naivă. Că greșesc atunci când cred prea mult în oameni şi că greșesc deschizându-mi porţile sufletului oricui, riscând ca oamenii să mă dezamăgească.
Este adevărat că am cunoscut și gustul amar al dezamăgirilor, dar ar trebui, oare, să las niște întâmplări nefericite să mă descurajeze atât de mult, încât să mă determine să mă izolez de lume, să nu mai cred în nimeni şi să privesc cu suspiciune orice apropiere şi orice intenţie bună? Ar trebui ca teama de eșec să mă determine să îmi reprim sentimentele şi nevoia de a fi aproape de oameni? Ar trebui ca din cauza unor oameni care au fost incapabili să mă iubească, să văd în fiecare om un posibil cotropitor de suflete?
Știu că atunci când primeşti în suflet pe oricine te supui anumitor riscuri, fiindcă nu oricine este menit să te iubească și fiindcă unii oameni sunt doar trecători prin viaţa noastră, poposind numai pentru a-şi îndeplini nişte scopuri... dar cum poţi şti ce rol are fiecare om, cum îl poţi cunoaşte, dacă nu îi dai şansa să se apropie, dacă nu îi acorzi măcar acea minimă încredere pe care o merită?
Nu regret niciuna dintre naivităţile mele, fiindcă ar fi atât de trist să regret că am iubit! Nu pot relaţiona fără iubire şi de aceea am iubit toţi oamenii care mi-au poposit în suflet…
Naivă sau nu, îmi voi deschide porţile sufletului tuturor celor care vor dori să mă cunoască, fie că vor poposi pentru o scurtă perioadă de timp, fie că doar vor avea nevoie de mine pentru a-şi îndeplini un țel, fie că vor dori să îmi locuiască sufletul pentru totdeauna...
Faptul că tu iubești nu îți oferă certitudinea că vei primi aceeași iubire înapoi. Dar ești dator să încerci. Iar dacă povestea s-a terminat altfel decât te-ai fi așteptat, nu ai pierdut nimic. Iubind nu pierdem. Iubind trăim, învățăm, devenim mai buni, mai puternici, mai umani, mai frumoși...


de Irina B. ~ Insomnii

2 comentarii:

  1. Impartasesc aceleasi ganduri!...Multumesc!...Stiu, constientizez cu toata fiinta mea ca nu am pierdut nimic. Am castigat si sunt profund recunoscatoare!...Iubire, pace ...oameni care sa te inspire sa scrii frumos. Si a scrie frumos, inseamna sa scrii cu sufletul. Cu admiratie pentru tine, iti doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc draga mea și mă bucur să aud că mai există oameni adevărați.
    În ceea ce privește aprecierea ta vizavi de tot ce citești aici pe blog, nu sunt eu, cea pe care trebuie să o lauzi, ci autorii acestor postări. Încă nu-mi atribui vreun talent de scriitor :)
    Rezonez cu rândurile acestui articol...cu toate articolele de fapt.
    Toată admirația mea/noastră, pentru sufletele frumoase care ne înconjoară. Dumnezeu se manifestă prin fiecare cu harul Său.

    Cu iubire și lumină,
    Daniela

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...