joi, 11 iulie 2013

Romantismul din noi

Îmi scria cineva aseară, într-un comentariu:
"Daniela, zilnic citesc tot ce postezi. Mi ai uns sufletul. Romantică trebuie să mai fii!".
Și i-am răspuns că DA, sunt o romantică incurabilă. Oricât de practică, de pragmatică şi de calculată încerci să fii ca femeie în timpul zilei, pe atât resimţi nevoia de romantism, dragoste şi iubire... valabil și pentru bărbați.
Îți mulțumesc dragă Anonim pentru subiectul propus de tine, romantismul.
Fii binecuvântat/ă cu iubire și lumină.
Daniela
 

Mai suntem oare romantici? În zilele noastre, cuvintele de dragoste sunt trimise prin e-mail sau sms, în mesaje cât mai scurte, pe care nu le poţi păstra, pentru că, la un moment dat, ţi se umple căsuţa poştală electronică.

Am putea considera că romantismul în zilele noastre a cam dispărut. Însă, nu e deloc aşa. Nu toţi bărbaţii vor bere, sex (încontinuu) şi telecomanda. Nu toţi vor să se uite la un meci de fotbal. Uneori, chiar putem avea surpriza ca EL să fie mai romantic decât noi.

Am întâlnit “romantismul masculin”. Am fost un pic uimită, recunosc, şi am început să mă întreb unde este oare romantismul meu? Romantismul meu în faţa romantismului lui parcă nici nu exista. Şi asta m-a făcut să-mi schimb părerea, cum că, nu mai există bărbaţi romantici. Ei bine, ei există! Şi poate că, de fapt în fiecare bărbat se ascunde un romantic, însă nu vor să-şi arate această latură, pentru că s-ar simţi „slabi” în faţa noastră.

Unii sunt de părere că o relaţie de iubire fără romantism nu poate exista şi că atunci când iubeşti eşti romantic.

Gesturile romantice sunt pentru femei dovezi de dragoste pe care bărbaţii le pot oferi în cadrul unei relaţii. De cele mai multe ori bărbaţii sunt provocaţi de femei să recurgă la gesturi roamantice şi ajung să sfârşească printr-un eşec.

În urma eşecului, în mintea unei femei se produce o tragedie. A greşit pentru că: nu mă iubeşte, nu îi pasă de mine, nu apreciază ce fac pentru el etc. De cealaltă parte, bărbaţii consideră că nu gesturile romantice sunt dovada iubirii.

Foarte multe femei nu îşi dau seama de gesturile mici pe care bărbaţii le fac şi pe care aceştia le consideră romantice. Pentru ele cina romantică, lumânările parfumate şi plimbările sub clar de lună sunt dovezi de iubire. În general vorbind, ideea romantică a unui bărbat este mai degrabă practică decât sexy. Poate nu s-a gândit că un inel ar fi mult mai potrivit decât un plin la maşină, dar tot romantism se cheamă!

Fiecare persoană, bărbat sau femeie, are nevoie de o dovadă de iubire. Fie că este vorba despre o floare, o plimbare pe malul mării sau despre un cadou primit fără o ocazie specială. Nimeni nu poate nega că toate aceste atenţii ne fac zilele mai frumoase şi ne dau sentimentul că suntem dorite.

Iată ce se întâmplă dacă aveţi grijă de romantismul din voi:

Veţi fi mai fericiţi – Când eşti romantic, capeţi mai multă atenţie din partea tuturor, deci implicit vei fi mai fericit.

Veţi face dragoste mai des – O teorie demonstrată spune că oamenii mai fericiţi şi mai romantici fac sex mult mai des decât ceilalţi.

Veţi păstra vie iubirea – O iubire romantică se bazează pe sentimente mai profunde şi pe atracţie reciprocă, iar acestea o vor întări. Există posibilitatea să rămâneţi căsătoriţi mult mai mult timp.

Veţi adăuga alt sens şi mai multă profunzime relaţiei. Veţi crea un mediu în care să vă simţiţi în largul vostru. Veţi fi cu adevărat înţeles de partener.

Veţi fi părinţi mai buni – cuplurile romantice vor face din casa lor un mediu paşnic şi fericit. Vor fi părinţi mai buni şi modele pentru copiii lor. Copiii voştri vor înţelege mai bine iubirea dacât ceilalţi copii. Vor şti cum să-şi aleagă partenerul în viaţă. Vor fi capabili de a avea relaţii frumoase cu oamenii din jur.

Veţi învăţa să apreciaţi caracterul vostru unic şi pe cel al partenerului. Veţi întări respectul şi încrederea în voi. Va veţi înţelege fără cuvinte, ceea ce doar puţine cupluri reuşesc.

Aşadar… fiţi romantici!

de Simona Ioniţă
 

6 comentarii:

  1. Of Daniela. Eu sunt foarte, foarte romantica si iubesc barbatul altei femei. El stie tot ce simt pentru el... Este asa de frumos sa ai fluturi la propriu. Plutesc zilnic. Este superb sa iubesti si sa fii fericita. Nu pot sa cred ca acest articol incepe cu cuvintele mele. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea, mă bucur că ești o persoană romantică însă, NU sunt de acord cu faptul că iubești bărbatul altei femei. Nu sunt eu în măsură să îți dau sfaturi dar, gândește-te că adulterul poate fi cel mai periculos joc în care ați intrat vreodată, iar miza e familia și sufletele celor dragi. Relația aceasta este periculoasă atât pentru sufletul tău cât și pentru cel al bărbatului pe care tu îl iubești. Pierdeți astfel binecuvântarea Lui Dumnezeu.

    Aș îndrăzni să-ți sugerez să te rogi, cu sinceritate, ca Dumnezeu să te îndrume cum este mai bine.

    numai bine îți doresc și o grabnică limpezire a sentimentelor.
    Cu drag,
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea,
    Am 71 de ani, NU am intalnit pana acum un barbat romantic! Citesc cu
    interes articolele tale si imi pare rau ca m-am nascut atat de...de
    mult!
    Iti doresc iubire si lumina! Multumesc ca EXISTI!
    Cu drag,
    Steluta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea,(cu scuzele de rigoare că mă adresez la persoana întâi)sunt convinsă că romantismul nu are vârstă. Să fii sănătoasă la cei 71 de ani pe care îî ai şi te rog să nu spui că este timpul pierdut de a întâlni barbatul romantic pe care l-ai aşteptat până acum! Important este sufletul tău şi felul în care priveşti viaţa chiar dacă te-ai "născut atât de...demult". Poţi trăi cu intensitate maximă fiecare clipă şi mai ales cu înţelepciune.
      Eu ar trebui să-ţi mulţumesc, pentru timpul acordat poposirii pe blogul meu!

      Fii binecuvântată, cu iubire şi lumină.
      Te îmbrăţişez cu drag,
      Daniela

      Ștergere
  4. da,draga mea ,romantismul este o latura fascinanta a inimii noastre ,daca nu putem sa o descoperim inseamna ca este o problema de comunicare intre inima si minte ,asta este parerea mea!!

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...