joi, 28 iunie 2012

Sensul VIETII

“Oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta sensul vietii fara sa-l gaseasca si cei care l-au gasit fara sa-l caute.”(Emil Cioran)


Fiecare dintre noi trece prin momente care ne fac sa ne punem tot felul de intrebari despre noi, despre rostul nostru, despre scopul pe care il are intreaga noastra viata. De multe ori, cand ne punem aceste intrebari, ne simtim goliti si memoria noastra nu reactualizeaza decat evenimentele negative din viata noastra. Cu cat ne intrebam mai mult cu atat realizam cat de putin stim. Cu cat sapam mai adanc pentru raspunsuri cu atat ne adancim si mai mult intr-o stare de neliniste si agonie. In acele momente simtim ca ne pierdem identitatea si parca nu mai suntem noi.

Atunci cand treci prin astfel de momente si iti spui ca nu mai poti, inainte sa cedezi si sa spui “nu mai pot” gandeste-te la cateva lucruri esentiale:

* Viata este cel mai frumos cadou pe care l-ai primit vreodata;

*  Toate lucrurile care ti s-au intamplat pana in prezent, inclusiv cele negative, au avut scopul de a te invata o lectie despre viata;

*  Poti sa fii ceea ce iti doresti, important este sa crezi in tine;

*  Scopul vietii este cel pe care i-l oferi tu;

*  Atunci cand simti ca nu mai ai pentru ce lupta, stabileste-ti obiective noi si lupta pentru a le atinge;

*  Secretul unei vieti frumoase consta in gandirea pozitiva;

*  Oamenii fericiti sunt cei care stiu ce vor de la viata si care lupta neincetat pentru ceea ce isi doresc;

*  Nu uita ca viata este frumoasa pentru fiecare secunda pe care ti-o ofera. Nu o irosi!

*  Ofera intotdeauna un zambet, vei realiza cat de multe poate schimba;

*  Viata este asa cum iti doresti tu sa fie. Alege sa fie frumoasa;

*  Fii recunoscator pentru lucrurile din viata ta.

Intr-un final tot ce conteaza este pozitia ta, cum te pozitionezi tu in raport cu viata ta, cu problemele tale, cu bucuriile tale, cu prietenii tai, cu tine insuti. Modul in care realizezi un anumit lucru te defineste ca si persoana. Poti alege sa faci lucrurile intr-un mod simplu sau poti alege calea cea mai dificila, sau pur si simplu poti alege calea care te defineste pe tine. Cine esti se reflecta in ceea ce faci, iar ceea ce faci iti reflecta personalitatea. Cu totii avem probleme sau trecem prin situatii care ne pun in dificultate. Este important sa nu ne pierdem puterea. Tot ceea ce conteaza este modul in care abordam problemele si cum alegem sa le rezolvam. Nu conteaza adancimea gropilor pe care le intalnim in drumul nostru, ci conteaza daca vrem cu adevarat sa le depasim sau sa ne plangem de situatia in care ne aflam si sa ramanem blocati in acel punct al vietii.

Viata inseamna alegere, inseamna sa alegi sa iti asumi responsabilitatea pentru alegerea ta. Viata inseamna sa traiesti, sa iubesti, sa suferi, sa plangi, sa razi, sa lupti, sa crezi. Viata inseamna tot ce te inconjoara. Ai de invatat mereu cate ceva din fiecare lucru pe care il intalnesti in calea ta, trebuie doar sa privesti.

Viata inseamna sa ii oferi un scop demn si sa lupti pentru ceea ce iti doresti.


de Roxana Baesu – Sensul vietii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...