marți, 26 iunie 2012

KARMA IN IUBIRE


Nu poti sa arunci o piatra intr-o apa fara sa creezi valuri. In functie de viteza cu care ai aruncat piatra, in functie de dimensiunea pietrei, in functie de punctul pe care ai vrut sa-l lovesti, valurile se propaga. Chiar daca ti-ai dori, nu poti sa mai intervii cu nimic in procesul de propagare al valurilor. Nu poti sa faci rau unei alte fiinte umane fara sa inveti sa faci si bine. Nu poti sa treci prin foc si sabie sentimentele unei persoane fara ca sentimentele tale sa nu treaca prin purgatoriu la un moment dat. Nu poti sa distrugi un suflet fara sa inveti ca trebuie sa-l ocrotesti si sa-l faci sa se nasca din nou. Nu poti sa produci suferinta fara sa nu intelegi ce inseamna experimentand-o la randul tau. In legea universala a karmei totul este atat de simplu pe cat pare. Iar daca nu se intampla in aceasta viata, atunci in cealalta…

Daca anumite tipare de comportament se intampla in viata ta cu o recurenta constanta, daca te simti prinsa in niste tipare comportamental- relationale din care nu poti sa scapi, daca esti atrasa doar de acele experiente sentimentele negative, daca ai sentimentul ca atragi in viata ta doar parteneri “nepotriviti’ care te fac sa suferi, daca relatiile tale de iubire sunt supuse esecului si nefericirii… nu inseamna ca este ceva in neregula cu tine. Inseamna ca in prezent experimentezi o karma negativa. Pe care trebuie sa o “arzi” si sa o dizolvi, transformand-o intr-una pozitiva. Ca sa iti poti gasi linistea si fericirea. Si iubirea.

Karma nu inseamna insa razbunare sau pedeapsa, ci implinirea scopului, invatarea lectiilor, desavarsirea spiritului, compensarea raului prin bine. Karma negativa poate insemna nefinalizarea anumitor actiuni trecute sau finalizarea lor negativa. Bunul si raul din relatiile tale anterioare de iubire au repercusiuni in prezent. Karma negativa nu inseamna neaparat blestem. Uneori suferintele cauzate de iubire sunt menite sa ajute la evolutia spirituala si la progresul persoanei care sufera, chiar daca aceasta nu o constientizeaza.

Purtam in prezent karma ca parte a circumstantelor vietilor anterioare, purtam in prezent anumite reziduri ale trecutului, insa putem contribui la crearea karmei viitoare prin fiecare gand si actiune savarsita in prezent. Nu este chiar totul permis in iubire si in razboi, conform principiului universal karmic. Nu poti sa uratesti, sa mutilezi sau sa provoci suferinta in alte suflete fara sa inveti lectia suferintei la randul tau. Nimeni nu poate scapa de legile karmice si sa faca rau fara ca acest lucru sa aiba repercusiuni negative asupra sa chiar in acea viata sau in vietile care vor urma. Iubirea nu este o zona lipsita de karma, ci este cel mai important canal karmic al umanitatii.

Cum sa scapi de karma negativa in iubire

De multe ori, dificultatile si problemele par a aparea de nicaieri, fara niciun motiv sau cauza anume, chiar si atunci cand in mod firesc lucrurile ar trebui sa aiba o turnura frumoasa. Avem tendinta de a raspunde unei karme de esenta negativa intr-un mod firesc si natural. Tot negativ insa. Ne plangem, invinuim, acuzam, facem reprosuri. Ceea ce, in loc sa diminueze karma negativa, o accentueaza.

Constientizarea karmei inseamna acceptarea faptului ca actiunile din trecut sunt cele care ne creeaza dificultati in prezent. Nu inseamna insa in niciun caz orientarea gandurilor negative sau a vinovatiei inspre noi insine sau inspre ceilalti. Poti crea karma pozitiva atunci cand reactionezi pozitiv fata de negativ. Universul fizic permite anularea unei karme prin cealalta. Legea karmica porneste de la premisa ca toate fiintele trebuie eliberate de suferinta. Fiecarei persoane ii este data sansa, la fiecare reincarnare, de a se desprinde de ego si de propria identitate.

In unele cazuri, din cauza unor actiuni gresite savarsite in vietile anterioare, sufletul ramane ancorat in trecut. Uneori, sufletul nu este pregatit sa se desprinda de trecut. Repeta aceleasi greseli. Blocajele emotionale pot fi insa identificate si inlaturate. Ca sa aduci la un echilibru karma, trebuie sa te impaci in primul rand cu tine insati. Sa te ierti pentru ceea ce ai facut rau. Sa ii poti ierta si pe cei care ti-au facut rau. Sa ii ierti ca sa te poti ierta. Uneori, o viata este suficienta pentru a contrabalansa karma negativa. Alteori, karma negativa poate fi eliberata pe parcursul a mai multor vieti.

Sentimentele de invinovatire sau autoinvinovatire, resentimentele si emotiile negative, constientizate sau nu, pot submina fericirea si linistea vietii prezente. Karma cea mai urata poate fi inlaturata prin cel mai mic si infim gand pozitiv. Poti “arde” karma negativa constientizand-o, purificandu-te spiritual, emitand ganduri pozitive, actionand astfel incat sa atragi binele, eliberandu-te de sentimentele negative, ajungand la o deplina impacare si armonie cu tine insati, dar si cu ceilalti. Clarviziunea, regresia hipnotica, astrologia, meditatia, indiferent de forma ei, “citirea aurei” pot conduce la schimbarea unei karme negative intr-una pozitiva. Indiferent de originea ei, indiferent de perioada de timp in care a fost generata (acum 10 ani sau in urma cu 400 de ani), karma negativa poate fi inlaturata prin inlaturarea cauzei care o genereaza. Constientizarea ei poate fi un prim pas spre eliberarea spirituala.

Karma nu inseamna numai asumarea ca atare a responsabilitatii pentru lucrurile pe care le faci in viata. Nu este slabiciune, lasitate sau vulnerabilitate daca ii ierti pe cei care te-au ranit, daca te ierti si daca iti permiti sa te vindeci. Crearea karmei are de-a face cu alegerea si liberul arbitru. Cand intervii in propriile alegeri negative ale altora, creezi automat karma negativa. Karma nu este niciodata de fapt pozitiva sau negativa. Judecata si ratiunea noastra sunt cele care le percep astfel.

Deseori ni se intampla sa spunem ca suntem atrasi numai de parteneri “nepotriviti”. Se poate intampla ca toate experientele noastre emotionale de pana acum sa fie supuse esecului si dezastrului. Uneori, ne lasam atrasi fara voia noastra in relatii dramatice, violente, in relatii care consuma si chinuie. Se poate intampla o data, de doua ori sau chiar de mai multe ori in viata.
Cei care au karma negativa, desi poate ca in viata actuala nu au gresit cu nimic, au datorii karmice de platit. Poate ca in trecut s-au purtat egoist, au dat dovada de gelozie si violenta, au parasit, au gresit persoanei iubite, i-au facut mult rau… In prezent, li se ofera insa sansa de a se vindeca si de a-si spala vina. Trebuie sa lucreze mult cu sufletul pentru a se elibera de consecintele faptelor trecute si a avea o karma pozitiva in prezent.

Experientele negative din prezent au loc cu scopul de a le afla cauza declansatoare din trecut si de a o inlatura. Karma retributiva este un tip de karma care se stabileste in relatiile de iubire, un fel de compensatie morala pentru acele persoane care au fost ranite, respinse, tradate, inselate, etc intr-o viata anterioara. Partenerul care a facut acest lucru in trecut se poate afla in viata prezenta in aceeasi situatie. Poate fi la randul sau ranit, tradat, inselat, respins de o alta persoana. Chiar daca va suferi la randul sau, persoana in cauza va invata lectia universala a fidelitatii si a iubirii. Va invata sa iubeasca.

cu multumiri autorului necunoscut 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...