marți, 13 septembrie 2011

Starea de vis

Cat de frumoasa este viata cu voi in ea. Lumea este o perna pe care stati asezati. Se afla unde va aflati si voi. Fiecare loc este ocupat. Asa si trebuie sa fie. E perfect. Exista o formatie de dans, apoi o schimbare. Lumea face piruete. Merge treptat spre un mare crescendo al iubirii. Iar voi va aflati aici, stand pe o perna. Un artist ar putea picta aceasta scena in care va aflati. Fara voi, imaginea nu ar mai fi aceeasi. Voi creati o schimbare. Voi puneti in valoare culorile. Sunteti indispensabili. Totul este esential. Nu exista non-esential.Voi faceti parte din panorama. Faceti parte din fresca ce se deplaseaza cu viteza luminii. Voi sunteti cei care va miscati, sau tot ce se afla in jurul vostru? In orice caz, voi suierati in drumul vostru. Tot ce se afla in lumea relativa este trecator. Nimic nu este fix.Uneori, viata nu vi se pare reala. Realitatea e ca nu este reala. Aceasta este perceptia 3D. Voi purtati ochelari de soare. Ati luat un ser de non-adevar si, ca toti ceilalti care viseaza, voi visati ca visul in care va aflati este adevarat. Voi nu faceti diferenta intre somn si stare de veghe. Atunci cand va aflati intr-o stare de somn, va aflati intr-o stare de somn. Oriunde v-ati afla, vedeti de acolo de unde va aflati.
Si totusi, adevarul va ajunge din urma. Cu cat viata vi se pare mai putin reala, cu atat intelegeti mai bine realitatea. Poate ca atunci cand nu va agatati de nimic, incepeti sa vedeti ca nu exista nimic pe lume de care sa va agatati. Numai iubirea merita pastrata, si totusi, iubirea nu poate fi pastrata. Ea trebuie sa curga. Nimic pe lume nu trebuie sa stagneze. Viata este menita sa fie vie, iar asta presupune miscare.
Orice pozitie ati adoptat in viata, acum sa stiti ca va indreptati spre o alta. Nu puteti sta pe loc. Trebuie sa va ridicati si sa va miscati. Acum exista incaperi mai mari in care sa intrati. Daca ati poposit in anticamera, acum treceti in marele salon. Nu puteti sta nemiscati. Nu puteti sta pe laurii vostri. Viata reprezinta mai mult decat ce aveti voi, in prezent, in buzunare.
Nu puteti intelege viata inainte de vreme. Trebuie sa va ridicati si sa mergeti pe campul de lupta, ca sa spunem asa. Trebuie sa va ridicati si sa lasati in urma vechiul sine. Aceasta este o noua zi – iar si voi trebuie sa fiti noi. Vechiul v-a servit candva, iar acum noul va va servi si mai bine. Trecutul nu poate fi repetat – si de ce ati vrea sa o faca? Chiar si unei clipe placute din trecut ii lipseste viata stralucitoare a clipei placute din prezent.
E bine sa va ganditi sa faceti turul orasului, dar daca vreti sa traversati lumea, ar trebui sa o porniti la drum. Da, mintea voastra poate calatori departe, dar nu si atunci cand sta pe loc.
Daca vreti sa fiti tineri din nou, atunci ganditi ganduri noi. Indrazniti!
Sa nu credeti ca trebuie sa sariti peste prapastii. Nu sariti peste ele. Faceti un salt peste izvor. Iubitilor, pur si simplu nu puteti ramane asa cum ati crezut candva ca sunteti. Gandurile sunt lucruri minunate, dar gandurile nu sunt suficiente. Daca vreti sa urcati pe munte, incepeti sa urcati. Aventurati-va! Iesiti din casa gandirii voastre invechite. Se poate ca tinicheaua sa fi stralucit candva, dar acum se vede limpede ca este doar tinichea.
Ziarul de ieri nu este de actualitate. Iubitilor, sa nu fiti vesti invechite. Iesiti din limitele pe care le-ati creat in jurul vostru. Salutati noul pe care l-ati asteptat. Aduceti noul in fata.
sursa : editura foryou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...