marți, 28 februarie 2017

Aparţine-ţi!


Cred că scopul vieţii noastre este să ne căutăm. Şi după o vreme să ne şi găsim. De fapt, să ne aparţinem nouă înşine. Poate că sună ciudat ceea ce spun, poate că pare lipsit de noimă. Vei spune că scopul omenirii e fericirea, aceasta însemnând lucruri diferite pentru fiecare om în parte. Cândva, şi eu credeam acelaşi lucru. Între timp mi-am schimbat însă viziunea şi asta pentru că mi-am dat seama că oamenii fericiţi sunt cei mulţumiţi cu ei înşişi şi cu viaţa pe care o au. Restul sunt mai degrabă în căutarea eu-lui decât în căutarea unui ceva care le-ar aduce ipotetic vorbind fericirea.

M-am simţit deseori pierdută şi asta reiese cu uşurinţă din textele mele mai vechi. Scriam frecvent despre această pierdere de sine şi părea că sunt mereu într-o stare depresivă. Adevărul este că mă simţeam de foarte multe ori pe marginea prăpastiei, gata să mă prăbuşesc. Au fost momente când pur şi simplu nu mă puteam bucura nici de mine, nici de cei din jurul meu. Mă simţeam goală pe dinăuntru cu toate că nu aş fi putut spune de fiecare dată motivul.

Când te pierzi pe tine însuţi îndrăznesc să spun că pierzi totul. Pentru că nu te mai poţi bucura cu adevărat de viaţă. Supravieţuieşti, nu trăieşti. Luminile se sting, rămâi singur în întuneric. E cel mai cumplit sentiment de pierdere.

Dar vreau să-ţi spun că o să-ţi revii, că viaţa va avea din nou sens. Se poate să te pierzi pe tine însuţi iubind un om care nu te iubeşte îndeajuns sau nu te iubeşte deloc, te poţi irosi făcând ceva care nu te împlineşte sufleteşte sau nefăcând nimic, te poţi pierde atunci când din diverse motive îţi pierzi demnitatea sau speranţa sau credinţa. La naiba, te pierzi când pierzi, când urăşti, când invidiezi, când te subestimezi, când amâni, când te mulţumeşti cu mai puţin decât meriţi.

Dar într-o zi te regăseşti şi regăseşti şi bucuria unei zile banale. Într-o zi se face click-ul ăla care îţi deschide ochii. Se face din nou lumină şi îţi dai seama că ceea ce pierdusei era mai aproape decât credeai. Aşadar, schimbă ceva. Schimbă-ţi viaţa într-un mod care îți face bine. Lasă-i să se ducă pe cei care te rănesc cu prezenţa sau cu indiferenţa şi pleacă în căutarea ta. Găseşte-te şi regăseşte-te! Iartă-te! Ai grijă de tine! Aparţine-ţi!

de Iustina Dinulescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...