luni, 22 iunie 2015

CUVINTE PENTRU SUFLET

"Haideți să ne bucurăm de frumusețea zilei de astăzi
și să ne hrănim cu gânduri pozitive și cu vise îndrăznețe!"

Văd tot mai mulți oameni care se blamează pentru greșelile trecute, care nu încetează să se lamenteze pentru lipsa de noroc din viața lor, care nu văd frumusețea zilei de azi din cauza umbrelor zilei de ieri.

E din ce în ce mai „normal” la noi, oamenii, să punem accentul pe ceea ce nu avem, decât pe ceea ce avem din belșug.

Parcă lipsurile din viețile noastre ne definesc și vorbesc despre noi. Parcă dincolo de ceea ce nu avem, nu suntem nimic. Parcă succesul nostru este unul și același lucru cu a avea cât mai mult.

Vă spun, nu are rost să căutăm vinovați pentru lipsurile din viața noastră. Am greșit, e adevărat, însă nu putem repara acea eroare plângându-ne pentru un timp trecut, pentru un moment care s-a dus.

Nu rezolvăm nimic dacă persistăm în negativitatea atât de caracteristică nouă, oamenilor. Nu rezolvăm nimic dacă ne plângem și căutăm compasiune. Nu rezolvăm nimic dacă ne este teamă de noi încercări.

Sufletul este pregătit de noi și noi oportunități. De schimbare. De lucruri noi. De efort. Este singura noastră armă împotriva depresiei, dezamăgirii și a lamentării. Este singura armă care ni s-a dat pentru a aduce schimbarea în viața noastră.

Și atunci de ce preferăm să ne plângem de eșecuri? De ce optăm pentru a aștepta ceva care nu o să vină niciodată în viața noastră fără muncă, dorință și pasiune? De ce să nu ne mobilizăm și să atragem în viețile noastre succesul?

Haideți să abordăm dintr-un alt unghi această caracteristică de a ne plânge constant unii altora și să ne schimbăm atitudinea. Haideți să tratăm dintr-un unghi diferit această mentalitate negativistă și să punem accent pe toate lucrurile frumoase din viețile noastre.

Haideți să ne bucurăm de frumusețea zilei de astăzi și să ne hrănim cu gânduri pozitive și cu vise îndrăznețe! Dar mai ales, să mulţumim pentru tot ceea ce avem bun în viaţa noastră.

Haideți să nu ne epuizăm resursele pe lucruri care nu merită energia noastră!

Haideți să facem primul pas în direcția corectă – atragerea succesului în viața noastră prin schimbarea mentalității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...