sâmbătă, 6 decembrie 2014

Scrisoare către Moş Nicolae


Dragă Moş Nicolae,

Nu ţi-am mai scris de atâta timp…să zicem că mi-am schimbat culoarea părului şi m-am mai înălţat puţin faţă de ultima dată când am făcut asta. Şi da, s-au petrecut multe în viaţa mea. Poate că ăsta este motivul pentru care nu am mai reuşit să găsesc câteva momente în care să îţi scriu două-trei cuvinte. Sau poate că asta este scuza…

Mă amuză şi mă întristează în acelaşi timp misterul tău. De cele mai multe ori te-am confundat cu bunicul meu (încă nu-mi dau seama ce aveaţi comun, dar pe undeva, există o conexiune) şi de câteva ori am crezut că eşti de sex feminin şi că ne păcăleşti pe toţi.

Deşi eu nu ţi-am mai scris, tu te-ai ocupat de mine.

Acum mi-am dat seama că tu nu mă vizitezi doar în decembrie. Te-am simţit în toate lunile anului…sau poate erau ajutoarele tale, oricum, întotdeauna ai ştiut ce îmi doresc şi mi-ai adus. Pentru mine, cadourile cele mai frumoase au fost oamenii cu care m-ai binecuvântat şi pentru care sunt profund recunoscătoare (poate data viitoare îmi trimiţi şi un p.s. legat de cum aş putea să mă port cu unii dintre ei pentru că tind să mă pierd deseori printre ei).

Mă întreb dacă acum ne priveşti altfel faţă de cum o făceai altădată. Oare suntem prea grăbiţi, fără să ştim încotro ne îndreptăm? Oare gesturile noastre au devenit atât de mecanice încât uităm să ne mai ascultăm şi sufletul? Da, ştiu ce cadou îmi doresc anul ăsta: mi-ar plăcea să ne ajuţi pe noi, oamenii, să ne privim din nou în ochi. Atât. Dacă vei face asta, ştiu că se vor întâmpla minuni.

Tot acum îmi dau seama de ce îţi scriu oamenii.

Poate dintr-o dorinţă aparent egoistă, îţi scriu ca să îşi amintească de ei înşişi. Ca să se regăsească, ca să se observe, ca să se ierte. Poate că unii îţi scriu ca să simtă că sunt şi ei ascultaţi de cineva. Dar cei care au uitat să-ţi scrie? Poate că ei îţi vorbesc…sau poate nu…

Şi de această dată, copiii sunt cei care dau o lecţie adulţilor. Ei cred în existenţa ta şi tocmai pentru că sunt deschişi să te primească, tu ştii cum să le oferi darurile tale.

Ştii ceva, Moş Nicolae? Toată lumea aruncă în spatele tău liste cu dorinţe mai mult sau mai puţin materiale. Şi nimeni nu se aşteaptă să fii cocoşat, toţi pretind că trebuie să primească ceva de la tine. Dar noi ce îţi oferim în schimb?

Poate că de ziua ta ar trebui să reflectăm cu toţii la ceea ce suntem dispuşi să oferim în aceeaşi măsură în care ne aşteptăm să primim.

Mulţumesc, Moş Nicolae.

sursa facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...