vineri, 12 decembrie 2014

Scrisoare deschisă către mine însămi: 10 lucruri importante. Să nu le uiți, te rog, în vremurile grele!

"Fiecare zi e un miracol, fiecare zi e un dar"

Draga mea,

"Ceea ce nu ne omoară ne face mai puternici", spunea Friedrich Nietzsche.

Nu-i aşa? Cei mai minunaţi oameni pe care i-ai întâlnit vreodată, cei care te emoţionează cel mai profund, cei care împrăştie în jurul lor o aură a înţelepciunii şi bunătăţii… sunt oamenii care au suferit cel mai mult în viaţa lor. Ei au experimentat multe suişuri şi coborîşuri, dar greutăţile nu i-au făcut mai răi, ci mai frumoşi şi mai puternici. Aceşti oameni iubesc cu ardoare, dăruiesc toată inima lor fără regrete şi oferă căldură. Cum? Cum e oare posibil?

Şi oare, gândindu-te la ei nu ai putea să îţi regăseşti încrederea pe care adesea o pierzi în vremurile grele care apar şi reapar, umbrind parcă frumuseţea clipelor cu zâmbete? Poate nu ştim să apreciem pe deplin momentele de bucurie, poate nu ştim să le captăm energia, să o înmagazinăm şi să o purtăm cu noi atunci când greutăţile apar… Pentru că ele mereu apar.

Oamenii minunaţi pe care i-am întâlnit m-au învăţat că provocările te pun în faţa unor alegeri: laşi acea situaţie să te definească, laşi acea situaţie să te distrugă sau priveşti întâmplarea ca pe o altă provocare ce trebuie să o înfrunţi pentru ca astfel, tot răul să se transforme în bine?

Vreau să ţii minte 10 lucruri importante, atunci când norii s-ar abate din nou. Să nu uiţi, să nu uiţi te rog, acest mesaj de încurajare:

1. Durerea este o parte a vieţii şi a iubirii şi te ajută să CREŞTI

Am ajuns să ne fie frică chiar şi de noi înşine! Ne este frică de sentimentele noastre, ne este frică chiar şi de ceea ce este frumos în noi. Sunt oameni care se sperie îngrozitor de iubire… Nu se mai pot abandona, nu mai pot trăi dragostea de teamă că vor suferi. DIN NOU. Of, unde oare se pierde, în drumul acesta al vieţii, inocenţa copilăriei care ne făcea să păşim fără teamă, în necunoscut?

Acesta este adevărul: viaţa şi dragostea aduc suferinţă uneori. Dar suferinţa ne ajută să creştem, să ne maturizăm spiritual şi uman. Suferinţa face parte din contractul nostru cu viaţa. Avem nevoie să simţim suferinţa aşa cum avem nevoie să simţim că trăim!

Nu îţi fie frică de oameni, te rog şi ai încredere în momentele frumoase alături de ei, iar nu în cele care aduc suferinţă. Frumuseţea îi defineşte pe oameni!

2. FII ÎN PACE CU REALITATEA

Uneori, cel mai bun lucru pe care îl putem face este acela de a fi pur şi simplu în pace cu desfăşurarea evenimentelor exact aşa cum se petrec ele.

Să acceptăm şi să nu ne încăpăţânăm. Uneori, ca prin minune, ai văzut, când această pace se instalează, cerul vieţii tale se luminează subit, iar lucrurile iau o turnură neaşteptată. Nu lăsa durerea să te facă să te simţi neajutorată. Soluţiile mereu apar. Cineva drag ne veghează. Fiecare zi e un miracol, fiecare zi e un dar…

În clipa de ACUM, nimic nu este ameninţător.

3. Cele mai mari frici ale tale NU EXISTĂ!

Ce eliberare ai simţit în momentul când ai conştientizat acest lucru! Da, nu uita, fricile sunt doar proiecţii ale minţii, sunt doar imaginaţie. Cele mai mari pericole pe care le imaginezi nu există de fapt. Trăieşte clipa mai mult. În clipa de ACUM, nimic nu este ameninţător.

Conştientizarea fricii înseamnă că în acel moment, tu ai preluat controlul.

 4. Suntem aici ca să învăţăm în fiecare zi.

Şi ce minunăţie, ce binecuvântare aceasta! Avem o conştiinţă care ne permite să vedem minunăţia existenţei. Cu o atitudine pozitivă, vei reuşi mereu să apreciezi tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, pentru că toate aceste provocări nu sunt decât unelte care te ajută să capeţi experienţă de viaţă. Ai puterea de a transforma rănile şi fricile în ÎNŢELEPCIUNE!

5. Doar cu prezentul te confrunţi mereu!

Nu îţi poţi trăi viaţa într-un "CÂNDVA" perfect, seren şi intangibil! Nu, viaţa trebuie trăită AICI şi ACUM.

Da, e adevărat, vechile încercări şi dureri suferite rămân precum nişte anestezice în sub-conştient şi uneori, nu ne mai lasă să trăim prezentul pe deplin…

Dar adevărul este şi ai văzut şi în trecut, tot ceea ce se întâmplă are un sens şi tot ceea ce se întâmplă nu este în van. Uneori, privind lucrurile rele peterecute în trecut, observi acum cu mai multă detaşare, că ele de fapt au adus mult bine în viaţa ta.

Nu lăsa nici trecutul şi nici viitorul să îţi fure viaţa. Ai încredere în MOMENTUL PREZENT.

6. Nu poţi schimba situaţii asupra cărora nu ai responsabilitate totală! Deci, asumă-ţi responsabilitatea.

„Mulţi oameni nu îşi doresc libertatea, pentru că libertatea înseamnă responsabilitate şi mulţi oameni se tem de responsabilitate” – spunea Sigmund Freud. Vai, cât este de revelator acest mesaj! Atunci când ne luăm în mâini propria viaţă, atunci când ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce trăim, ceea ce simţim şi ceea ce ni se întâmplă, se petrec cu adevărat, miracole.

Elizabeth Gilbert: Cine trebuie să aibă grijă de sufletele noastre?

7. Există întotdeauna motive să fii recunoscătoare!

Viaţa e mai frumoasă atunci când zâmbeşti! Viaţa e mai frumoasă când admiri cerul şi ploaia!

Da, ai încredere, norii se duc mereu. Gândeşte-te la toţi oamenii minunaţi din viaţa ta, gândeşte-te la valoarea din tine însăţi şi la atâtea lucruri pe care până acum, le-ai realizat.

La sfârşitul zilei, nu fericirea ne face să fim recunoscători, ci recunoştinţa e cea care ne face să ne simţim fericiţi.

8. Lucrurile bune nu se întâmplă peste noapte!

Marile realizări au nevoie de timp pentru a se manifesta. Cu răbdare, încet-încet poţi să atingi toate lucrurile la care ai visat. De obicei, câştigul obţinut peste noapte, dispare într-o clipită, aşa cum a apărut. Cele mai solide lucruri în viaţă sunt construite. Aşa e şi iubirea adevărată.

9. Nu ceilalţi oameni te validează!

Când ne străduim să obţinem ceva important, adesea căutăm privirea aprobatoare a celorlalţi pentru a primi validare.

Dar adevărul este că nu ei pot face asta…

Nu suntem în această viaţă pentru a trăi după aşteptările pe care ceilalţi le au faţă de noi. Succesul înseamnă să ne trăim viaţa frumos, în corcondanță cu propriul drum… Nimic nu mă mai poate convinge că lucrurile ar sta altfel decât aşa! Exişti, eşti deja o mare valoare. Trebuie doar să crezi în tine şi în ceea ce îţi doreşti să atingi evoluând…

10. Şi să nu uiţi niciodată. NU EŞTI SINGURĂ

În vâltoarea celor mai grele încercări, ne simţim adesea singuri. Şi priveşti în jur şi îi vezi pe alţi oameni care par să fie bine. Dar fiecare are propriile sale suferinţe. Iar atunci când comunicăm unii cu ceilaţi, ne dăm seama că de fapt, niciodată nu suntem singuri.

Nu, nu eşti singură… Şi timpul a demonstrat acest lucru de atât de multe ori…

Cu drag, Conştiinţa ta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...