miercuri, 31 decembrie 2014

La mulți ani tuturor, la mulți ani 2015!


Multe s-au mai întâmplat în anul care stă să treacă. Multe se vor întâmpla şi în anul care bate la uşă, nerăbdător. Am cules în suflet un buchet frumos de amintiri, de momente frumoase, de oameni speciali, buchet care îşi va păstra totdeauna frumuseţea şi culoarea.

Fie că am pus punct sau am pus virgulă după fiecare persoană care ne-a intrat în viaţă, fie că am plâns sau am râs, fie că am cunoscut iubirea sau dezamăgirea, anul care tocmai trece ne-a marcat sufletele şi vieţile deopotrivă. Ne-am schimbat, am suferit, am depăşit probleme, am legat prietenii iar acum, la final de an, culegem roadele traiului nostru. 

Am cunoscut de-a lungul acestui an foarte multe persoane dintre care unele încă mai fac parte din viaţa mea, iar altele cu regret şi lacrimi şi-au găsit propriul drum, departe de mine. Sufletul meu a cunoscut deopotrivă emoţia şi vibraţia iubirii, dar şi tristeţea şi deziluzia de după. Inima mea a învăţat să fie mai răbdătoare, mai ascultătoare, mintea mai optimistă, mai liniştită, paşii mai cutezători, mai perseverenţi. Am învăţat multe din anul care păleşte în faţa noului, strălucitorului, mult aşteptatului an nou, poate câteodată am învăţat şi cum să merg înapoi, dar sunt sigură că sunt pe drumul cel bun în ciuda încercărilor şi al greutăţilor.

Am renunţat la liste, am renunţat să mai vânez himere, am devenit o realistă care nu crede decât în veridicitatea lucrurilor palpabile, o realistă care nu mai crede în cuvinte goale sau în gesturi măreţe, lipsite de căldură şi emoţie. M-am detaşat de unii oameni care au semănat în sufletul meu amărăciune şi astăzi mă prezint la şcoala vieţii cu lecţia învăţată. 

Din mulţii oameni care traversează prin viețile noastre, timpul dar şi viaţa are grijă să-i trieze. De aceea, ne trezim în iureşul greutăţilor singuri, apăsaţi de gânduri negative, fără nici un strop de speranţă, orbecăind în întuneric. Atunci, în acele momente, îţi dai seama care îţi sunt cu adevărat prieteni, care sunt oamenii care merită iubirea şi aprecierea ta. Şi, la final de an, aduni împreună aceste comori, adaugi puţină voie bună, muzică şi mâncare din belşug, şi dansezi fericit până cazi lat, de la atâta mulţumire. Fiindcă, înainte de toate trebuie să fim recunoscători pentru tot, pentru momentele mai puţin bune care ne-au arătat cât de puternici putem fi, pentru clipele de singurătate fiindcă ne-au maturizat, pentru oamenii dragi care te definesc şi te fac persoana minunată care ai devenit astăzi.

Mulțumesc că ați trecut pe aici în 2014 și ați fost alături de mine, că ați comentat, pentru că ne-am cunoscut măcar așa virtual și am descoperit că sunteți oameni minunați! A fost un an bogat pentru blog, mulțumesc tuturor celor care mi-au scris și cu inima deschisă să ne citim și în 2015!

Se spune că alegerile ne influenţează paşii în viaţă, aşa că la final de an 2014 şi la început de an 2015 nu vă urez decât să cunoaşteţi adevărata iubire, prietenie, credinţă, generozitate, simplitate, să vă bucuraţi de toate momentele împreună cu cei dragi dar mai ales, să întâmpinaţi greutăţile cu zâmbetul pe buze fiind conştienţi mereu, că Cineva acolo sus vă Iubeşte şi vă Ocroteşte. 

Să stingem lumina şi să o aprindem mult mai încrezători, mult mai curaţi sufleteşte, mult mai iubitori. 

La mulţi ani binecuvântați tuturor, la mulţi ani 2015!
Cu iubire şi lumină, Daniela 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...