sâmbătă, 9 martie 2013

Facă-se Voia Ta!


Cu toţii am trecut prin momente în care deşi ne-am dorit să schimbăm ceva în viaţa noastră, ne-a lipsit voinţa. Voinţa e cea care canalizează energia noastră pentru a atinge ceea ce ne dorim.
Astfel omul trece de la simpla dorinţă la voinţă, de la revoluţie la evoluţie. E important să constientizăm că o credinţă însoţită de voinţă puternică poate muta şi munţii.

Voinţa are putere creatoare, lucru pe care ni-l arată şi Geneza. Dumnezeu nu a stat pe gânduri când a zis „Să se facă lumină”.

Ne-a înzestrat pe toţi cu această mare putere de a crea, de a ne modela propria viaţă, de a ne re-crea pe noi înşine pentru a ne desăvârşi. E păcat să nu ne dăm seama de această putere pe care o avem „după chipul şi asemănarea Sa”.

Dar dacă puterea voinţei este aşa de mare înseamnă că e indicat să ştim foarte bine ce vrem conform principiului “Ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să se şi întâmple.”

Însă nu întotdeauna voinţa noastră duce la rezultatul dorit, pentru că nu întotdeauna ne dorim sau facem ce e mai bine pentru noi. Şi în astfel de momente apare suferinţa şi nu întelegem de ce trecem prin aşa ceva, dar continuăm să persistăm în aceeaşi greşeală. Poate că în aceste momente ar trebui să ne amintim că în rugăciunea Tatăl Nostru noi cerem mereu „Facă-se voia Ta” conform principiului că „Ce nu este cu putinţă la om este cu putinţă la Dumnezeu.”

Aceste cuvinte atât de puternice ne amintesc că noi facem parte din această minunată creaţie şi dacă încă din primele luni de viaţă o Forţă Superioară ne-a purtat de grijă să ne fie bine, de ce nu s-ar întâmpla acelaşi lucru şi acum?

Dacă suferi, dacă nu ştii încotro să te îndrepţi, dacă ceea ce ţi-ai propus nu se împlineste şi nu întelegi de ce, aminteşte-ţi de aceste cuvinte care coboară Cerul peste tine: „Facă-se voia Ta”.

Renunţă la ideea că tu poţi controla totul şi lasă totul să meargă de la sine. Asta nu înseamnă să te complaci într-o stare de inerţie. Continuă să acţionezi în direcţia dorită, dar abandonează-te cu inima Celui care a avut mereu grijă de tine. Dacă direcţia e greşită, cu siguranţă vei întelege acest lucru.

Şi ce dacă lecţiile vieţii sunt dure? Continuă să înveţi din ele, altfel se vor repeta la nesfârşit. Voia Sa va fi mereu spre binele tău, chiar dacă pe moment nu întelegi de ce se întâmplă aşa.

Imaginează-ţi că Sursa divină e un râu care curge prin tine. Nu te opune cursului apei pentru că rişti să te îneci, lasă-l să curgă şi ascultă-i susurul. Fă-ţi din credinţă o barcă şi înaintează odată cu apa, fără teamă.

Sau îţi poţi imagina că eşti un şef stresat cu prea multe responsabilităţi pe cap şi nu mai faci faţă pentru că vrei că tu să controlezi totul. Ce-ar fi să delegi o parte din atribuţiile care te copleşesc Administratorului?

Lasă-i loc Lui Dumnezeu în viaţa ta, nu-i subestima puterea. Acceptă că nu le poţi face tu pe toate, altfel te îmbolnăveşti. Deleagă-i din atribuţiile tale.

Roagă-te pentru ceea ce-ţi doreşti, dar acceptă că nu e treaba ta să ştii cum se va împlini. Continuă să crezi, iar atunci când s-a împlinit, nu-ţi atribui ţie sau altora reuşita. Dumnezeu lucrează prin noi toţi, să nu uităm să-i mulţumim.

 

Articol de Adela Moldovan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...