joi, 28 martie 2013

SĂMÂNŢA


Din momentul în care am conştientizat că am venit pe acest pământ am înţeles că nimic nu e permanent, că totul se schimbă, totul se transformă. Avem în noi această sămânţă care ştie care e rolul ei pe acest pământ, acela de a germina şi de a înflori în sufletul nostru.
 
Când te-ai născut, o sămânţă de origine divină a fost plantată în tine, urmând ca tu s-o îngrijeşti cu dragoste şi atenţie pentru ca aceasta să înflorească în toată splendoarea ei.
 
Te îndemn să arunci o privire spre interior şi să verifici ce mai face sămânţa ta… Dacă a dat roade, dacă a înflorit, dacă şi-a îndeplinit menirea sau dacă s-a uscat prea devreme. Poate ai aruncat-o fără să-ţi dai seama pe un tărâm neroditor, în deşertul slăbiciunii sau pe stâncile ascuţite ale suferinţei.
 
Indiferent ce s-a întâmplat până acum cu ea, prin faptul că trăieşti înseamnă că ea încă mai este vie şi nu aşteaptă decât un pământ fertil pentru a da roade. Fii blând cu ea, nu e decât o sămânţă care vrea sa-şi îndeplinească rolul, dar nu orice sămânţă… e o parte din tine.
 
Chiar dacă pare ciudat, fiecare e grădinarul sufletului său. Depinde numai de tine ce anume cultivi în grădina ta, dacă îţi protejezi florile de dăunători şi paraziţi sau le laşi în paragină.
 
Am văzut iarbă răsărind prin crăpătura de beton, am văzut maci crescuţi pe tronsonul de cale ferată printre pietre şi am văzut flori de colţ care au crescut pe stânci pe vârf de munte. De ce nu ar putea şi sămânţa ta să iasă la lumină?
 
Oricâte greşeli ai făcut, oricât de mult simţi că ai pierdut legătura cu sursa divinului din tine, încă mai este o şansă. Permite-i să iasă la lumină, să înflorească ca orice floare şi lasă în urma ei fructe pentru ca şi alţii să se bucure de venirea ei pe această lume.
 
Nu trebuie decât să o plantezi pe pământul fertil al iubirii şi s-o uzi des cu apă vie. Cerul îi va oferi căldura de care are nevoie, iar mama pământ susţinerea pentru a reuşi. Ce mai aştepţi? Toate resursele de care ai nevoie îţi sunt puse la dispoziţie, nu trebuie decât să-i acorzi atenţie.
 
Acum mă retrag, dragul meu suflet, te las să-ţi faci curăţenie în grădină şi s-o transformi într-un paradis interior. Ai grijă de cea mai preţioasă sămânţă care ţi s-a dat: Viaţa. Alege cele mai frumoase şi mai parfumate flori pentru această grădină şi nu uita nicio clipă că dacă le vei neglija ele se vor stinge fără a lăsa nimic în urma lor. Fii bun cu ele, fii bun cu tine!
 
de Adela Moldovan
ozibuna.net

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...