luni, 16 iulie 2018

Nu aștepta de la alții să te facă fericit, asumă-ți tu acest demers și astfel vei simți cât ești de puternic și întreg

 
Așteptăm prea multe de la relațiile noastre. Ne așteptăm ca alții să ne facă fericiți, să ne aducă bucuria de a trăi, să ne umple golurile interioare, să facă pentru noi tot ceea ce refuzăm să ne asumăm și îndeplinim de unii singuri.

Așteptăm ca alții să se lase pe ei pe locul secund pentru noi, să facă compromisuri și sacrificii în numele "iubirii" pe care spun că ne-o poartă.

Așteptăm ca alții să ne citească gândurile, să ne accepte necondiționat, să ne tolereze derapajele și greșelile fără ca noi să ne simțim responsabili pentru ele.

Ei bine, acest tip de relaționare este posibil doar între copilul mic și părinte până în momentul în care copilul își dezvoltă un aparat psihic autonom.

Nu este normal să ne așteptăm, adulți fiind, ca alți adulți să se raporteze în acest fel la noi. Fiecare om, ajuns la vârsta maturității biologice și psihice, este responsabil de sine însuși și de bunăstarea sa proprie. Nimeni nu a venit pe lume pentru a te face pe tine fericit cu prețul anulării de sine.

Când înțelegi și îți asumi propria-ți persoană și existență, îi eliberezi pe alții de așteptările nerealiste pe care le ai de la ei. Iar odată ce devii responsabil și iei povara aceasta de pe umerii altora, vei vedea că nu te vei mai simți atât de dezamăgit când ei nu fac ce vrei tu și nici nu te vei mai simți ca o victimă lipsită de putere, aflată la cheremul altora.

Nu aștepta de la alții să te facă fericit, asumă-ți tu acest demers și astfel vei simți cât ești de puternic și întreg.

de Ursula Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...