miercuri, 17 mai 2017

Sunt femeie. Mă voi descurca.

 
Sunt femeie, am învățat să mă ridic după fiecare învingere pentru că fiecare eșec reprezintă o lecție de viață.

Nu spun că bărbații n-au sentimente, ci că femeile sunt mult mai sensibile. Punem la suflet fiecare gest, fiecare cuvințel și trăim la maxim fiecare moment. Ne lăsăm duse de val, trăim clipa și învălmășim sentimente, deseori dăm dovadă de puțină ingenuitate.
 
Fie pentru că te-ai îndrăgostit de omul greșit, fie pentru că n-ai reușit să-ți atingi obiectivul, fie pentru că viața te-a pus la încercare, sigur ai trecut printr-o perioadă grea, peste care credeai că nu vei mai trece vreodată. Te închizi în tine, îți vine să strigi, să reproșezi persoanei care te-a rănit tot ce-ți trece prin cap, deși ești conștientă de faptul că niciodată nu ar putea înțelege prin ceea ce treci.

Și când el îți aruncă cuvinte, face un talmeș-balmeș în sufletul tău și te face să-ți închipui că lucrurile se vor schimba în bine. Apoi dintr-o dată omul lângă care dormi noaptea se schimbă totalmente. Să nu uiți că omul cel mai greu de recunoscut este cel rănit, mai ales din dragoste.

Și tu ai învățat să treci peste anumite comportamente care te-au rănit, să nu mai pui la suflet și să nu mai faci compromisuri când vine vorba de respect și demnitatea proprie. În rest probabil că mai poți lăsa de la tine, dar peste anumite chestii nu mai poți trece! Pentru că deja ți-ai luat porția amăruie, deja ai trecut prin anumite comportamente și recunoști omul prefăcut, cel care recită o poezie minunată, deși ascunde un coșmar în suflet. Ai învățat că instinctul tău nu te înșeală și cel care nu te convinge de la început, la un moment dat își dă arama pe față. Și când o face, dacă ți-ai ascultat rațiunea și sufletul, tu ești departe de prostiile lui. Dacă nu, la un moment dat îți vei aminti cine ești și vei înțelege că dragostea nu înseamnă suferință. Vei spune: Sunt femeie. Voi trece și peste asta.

Și dacă nu ai atins acel obiectiv mult dorit, dacă el s-a îndrăgostit de alta, dacă n-ai avut parte de mărirea de salariu, dacă nu înțelege cât de mult îl iubești, dacă s-a terminat între voi, dacă simți că în ultima vreme lucrurile merg pe dos… amintește-ți că este doar o perioadă mai grea, nimic mai mult. Te vei ridica și vei învinge, la un moment dat, privind către trecut vei zâmbi și vei înțelege cât ești de puternică. Pentru că ești, mai mult decât crezi.
 
de Maria Cristiana Tudose

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...