luni, 15 mai 2017

NU mai trăi in TRECUT, căci astfel iţi ratezi PREZENTUL!


Un lucru foarte important pe care trebuie să-l facem pentru a avea o viaţă cât mai frumoasă este acela de a nu rămâne niciodată BLOCAŢI în TRECUT.
TRECUTUL nu mai există şi nu va mai exista niciodată, iar a rămâne blocat în trecut poate fi foarte toxic pentru viaţa ta prezentă şi viitoare.

Trecutul nostru trebuie privit doar ca o lecţie de viaţă şi trebuie culese din el doar acele lecţii care ne sunt necesare în evoluţia noastră şi doar atât. Să insistăm să ne gândim tot continuu la trecut şi la tot ce odată a fost foarte dureros, nu va face altceva decât să ne aducă foarte multă suferinţă şi frustrare în prezentul nostru şi cât mai multă nefericire.

Ceea ce trebuie să facem noi, e să analizam foarte bine suferinţele din trecut şi să culegem din ele LECŢIILE pe care le-am avut de învăţat din aceste suferinţe. Să mulţumim trecutului pentru tot ceea ce ne-a învăţat şi să-l lăsăm în urma noastră deoarece el chiar nu mai contează.

Trebuie să înţelegem un lucru: oamenii şi situaţiile din trecut ne-au fost necesare atunci pentru a ne învăţa ce trebuia să învăţăm şi pentru a ne determina să devenim mai puternici, mai buni şi mai înţelepţi acum. Să insistăm să condamnăm situaţiile şi oamenii din trecut şi să ne gândim la ei cu ranchiuna şi repulsie, ne distrage de la a învăţa lecţiile pe care trebuia să le învăţăm din trecut şi în acelaşi timp ne creează un prezent nefericit.

Trebuie să înţelegem că viaţa nu este construită doar din momente plăcute, că uneori apar în viaţă noastră oameni şi situaţii destul de dificile şi neplăcute. Însă ceea ce trebuie să facem noi, e să vedem acele situaţii ca fiind OPORTUNITĂŢI pentru evoluţia noastră prezentă şi viitoare.
Tot ceea ce ni s-a întâmplat odată ne-a fost absolut necesar pentru a ne ajuta să devenim ceea ce suntem astăzi. NU putem schimba trecutul, însă cu siguranţă putem schimba ATITUDINEA pe care o adoptăm faţă de trecut.
Dacă învăţăm să privim trecutul doar ca pe o lecţie de viaţă şi ca pe o oportunitate de evoluţie, cu siguranţă trecutul nostru va căpăta o altă nuanţă, una mult mai puţin tragică şi mai deprimantă. Totul ţine de noi şi de reacţia pe care continuăm să o avem prin gândurile noastre cu privire la trecut.

De ce să nu ne gândim doar la momentele frumoase şi pline de bucurii cu acei oameni din trecut care într-un final ne-au făcut să suferim? De ce să insistam pe gândurile negative care ne fac mai mult rău decât bine?

Da, au fost oameni care ne-au greşit şi ne-au făcut să suferim, dar cu siguranţă au existat şi momente frumoase. De ce să nu păstrăm în sufletul şi mintea noastră doar aceste momente frumoase, iar pe cele urâte să le lăsăm deoparte şi din aceste momente să păstram doar lecţiile pe care le-am avut de învăţat?

Odată ce învăţăm să extragem lecţiile din aceste situaţii şi să ne gândim doar la acele momente frumoase din trecut, ne va fi mult mai uşor să-i IERTĂM pe acei oameni care odată ne-au rănit atât de mult şi vă asigur că doar IERTAREA este adevărata eliberare de trecut. Până nu înveţi să-i ierţi pe cei din trecut, cu siguranţă NU te vei elibera şi nu îţi vei găsi liniştea în prezent.
Trebuie să înţelegem un lucru: oamenii din trecut care ne-au părăsit sau au plecat pe o altă cale, au făcut asta pentru că NU erau destinaţi să rămână în viaţa NOASTRĂ. Ei au venit în acestă lume cu un alt scop şi cu o altă cale, total diferită de a noastră. Tocmai de aceea nici nu au rămas. Cei care trebuie să fie în viaţa noastră şi care au aceeaşi cale cu noi, cu siguranţa vor fi. Aşadar, trebuie să-i lasăm să plece pe drumul lor şi noi să ne vedem de drumul nostru.

Dacă insistăm prea mult să trăim în TRECUT, pur şi simplu ne pierdem PREZENTUL. Trăim nefericiţi şi deprimaţi, blocaţi fiind într-o chestie care chiar nu mai contează, în loc să trăim cu bucurie toate şansele şi situaţiile frumoase pe care viaţa ni le oferă în prezent.

Şi viaţa chiar ne oferă multe şanse la fericire, însă ţine doar de noi să le vedem, să le acceptăm şi să le trăim.

Însă dacă insistăm să trăim în trecut NU vom vedea toate aceste şanse şi vom continua să trăim deprimaţi cu gândul la trecut şi lamentându-ne cât de nedreaptă este viaţa cu noi.
NU viaţa e nedreaptă cu noi, ci NOI INŞINE suntem, atâta timp cât insistăm să trăim într-un trecut trist şi deprimant, în loc să profităm de tot ceea ce viaţa ne dăruieşte frumos în PREZENT.

Aşadar, învaţă să renunţi la gândurile negative legate de trecutul tău, lasă-l în urmă pentru că acolo este locul lui, fii ATENT doar la PREZENTUL tău pentru că doar el contează cu adevărat şi acordă-ţi şansa să fii fericit în fiecare zi trăind doar în PREZENT!
 
de Camelia Șerban

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...