marți, 29 decembrie 2015

Mahmureala zilelor noastre

 
Nu mi-am propus să arăt cu degetul înspre careva, ci doar să stârnesc niscaiva semne de întrebare. Pentru anul acesta care va veni în curând, îmi doresc foarte mult claritate în toate domeniile vieţii mele, o minte limpede, netulburată mai ales de anumite soiuri de gânduri… Iar dorinţa aceasta a pornit de la o concluzie pe care am considerat-o cel puţin evidentă. De multe ori cred că nu mai ştim încotro ne e drumul, nu ştim când să ne mai oprim, suntem stăpâniţi de o veselie falsă, indusă şi neînţeleasă. Ne lipseşte claritatea minţii, o perspectivă certă, corectă, limpede şi desluşită asupra vieţii. Seninul din suflet este acoperit cu nori de îngrijorări, oboseală şi tristeţe. Nu mai ştim să ne bucurăm, nu mai ştim să ne bucurăm de rutina vieţii. Şi când spun rutină, mă gândesc în mod specific la lucrurile mărunte pe care le facem zilnic alături/împreună cu cei dragi.

Trăim într-o mahmureală, într-o îmbătare cu apă rece, o lume fantastică, imaginată de noi, unde minţile ne sunt amorţite de „tărie”, tăria cu care cel rău ne umple nu doar gurile, ci şi minţile. Adesea suntem luaţi de iureşul lumii în care trăim, nu mai ştim când sau unde s-au dus anii şi nu ne mai este la fel de limpede visul şi gândul veşniciei. M-am întrebat de ce… şi unul dintre motive a fost – consider eu – că atunci când ni s-a umplut paharul, n-am ştiut să ne vărsăm amarul în faţa lui Dumnezeu, ci ne-am băut singuri fierea, amarul, plângându-ne de milă (ca şi când doar noi am fi neînţeleşi, doar noi suferim). Pentru o minte limpede, pentru o viziune clară, o perspectivă senină, desluşită… este nevoie să ieşim din această stare de ameţeală şi amorţeală, de ceaţă. E nevoie să mergem pe propriile picioare, să hotărâm pentru noi (mai cu seama în privinţa a ceea ce gândim/credem), nelăsându-i pe alţii să ne dicteze cum să trăim, ci trecând totul prin filtrul personal (acordat cu cel al scripturii), luând viaţa în piept şi fiind gata să luptăm cu toată puterea.

Mă tem că nu întotdeauna suntem gata să plătim preţul, să facem tot ce ne stă în putere. Mă tem că există momente când nici măcar nu ne deranjează ceaţa care ne înconjoară. Mă mai tem că realizăm că ştim puţin – ca dovadă ceaţa în care trăim – dar nici nu suntem gata să oferim timp pentru a face lumină în toate cotloanele sufletului.

Şi dacă am ajuns unde am ajuns, este numai vina noastră. Putem fi afectaţi în multe feluri, însă nimeni nu poate să ne forţeze să gândim altceva decât hotărâm. Aşa că dorinţa mea este să vă doriţi din plin acea claritate şi limpezire de care cu toţii avem atât de mare nevoie.
 
Prindeţi curaj! Nu mai lăsaţi cârma vieţii pe mâinile altora, risipiţi orice nor şi bucuraţi-vă din plin de seninatate şi claritate!

sursa:
https://camarasufletului.wordpress.com/

Un comentariu:

  1. Da, draga Daniela ai scris un articol foarte bun despre care se pot comenta zeci de pagini.
    Este cu adevarat tragic unde s-a ajuns, si suntem ceasul a-l 11-lea.

    Altfel draga Daniela doresc neaparat să-ți multrumesc ca uite mai sunt si oameni ca tine care vad adevarata realitate si au curaju sa spuna adevaru fara compromis.

    Dar totusi multi dintre noi impinsi din necesitati si neajunsuri sunt intr-o goana continua pe autostrazile occidentului, iar occidentul capitalist si criminal se cuinareste la noi in tara.

    Intr-adevar este foarte trist pentru tot ceea ce se intampla, draga Daniela, dar nu-i putem invinui pe toti care nu mai observa tot ceea ce se inampla in juru lor.

    In schimb draga Daniela sunt oameni care vor sa fie totul asa cum este, si sincer draga Daniela dacă nu facem nimic atunci in afara de faptul ca avem conducator occidental, acest occident ne v-a conduce in intregime, asa cum voia unu mic si afurisit care atunci a incercat cu forta.

    Și uite asa draga Daniela ce n-a facut negiobu ala cu sila, fac astia cu multa perfiditate si cu zaharelu.

    Iar in acest ceas draga Daniela suntem deja de buna voie sclai lor calificati. Acesta fiind un alt capitol despre care am să-ți mai povestesc, si mai sunt inca multe despre care doresc să-ți scriu.

    Adevaru este ca trebuie sa n-e trezim la adevarata realitate sustinuta de spiritualitate, si nu de euro si valuta.
    Noi Romanii am fost si suntem de zeci de secole un popor care a trait si traieste alaturi si impreuna cu Dumnezeu, si noi nu ne asemanam si nu avem nimic comun cu acesti pagani sireti si smecheri sponzorizati de diavol.

    Și in afara de toate draga Daniela, ce au ei si nu avem noi?
    Avem de toate draga Daniela in tara noastra, numai minte nu prea avem doar caciula pe cap.
    Iar ei cu mintile lor infecte si diabolice ne tot schimba caciula si ne arata factura.


    Draga Daniela, iti doresc multa putere, multa iubire si lumina cu harul si puterea bunului nostru Dumnezeu!

    imi

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...