miercuri, 2 aprilie 2014

Încerc să văd viața cum alți ochi. Cei ai sufletului.


Încerc să văd viața cum alți ochi. Cei ai sufletului. Încerc să o înțeleg, să o simt, să o iubesc, să mă dedic ei în totalitate. Încerc să zâmbesc de câte ori pot, să mă identific cu fiecare om care-mi traversează viața, să mă schimb acolo unde este nevoie, să devin mai bună cu fiecare zi. Încerc să mă bucur de fiecare oportunitate, de fiecare șansă, de fiecare zi și să fac totul cu plăcere și pasiune. Încerc să mă autodepășesc cu fiecare clipă. Încerc să asimilez cât de mult pot din experiența altora și să aplic în viața de zi cu zi aceste învățăminte. Încerc să nu mă las purtată de resentimente, gânduri negre sau temeri, îmi încredințez întreaga viață Tatălui nostru. Încerc din răsputeri să devin cineva, să duc o viață împlinită, să nu am regrete.

De multe ori eșuez. De multe ori rătăcesc pe poteci ascunse. De multe ori nu-mi dau seama ce trebuie să fac sau cum să reacționez. De multe ori mă cert pentru neputința și slăbiciunea de care dau dovadă și o iau de la capăt, indiferent cât îmi va lua să ajung din nou la punctul corect. De multe ori nu-mi dau seama cât de puternică sunt și cât de multe aș putea face dacă m-aș forța mai mult. De multe ori conștientizez că nu fac lucrurile atât de bine pe cât mi-aș dori.

Sunt sigură că fiecare dintre noi gândește la fel, sau cel puțin asemănător. Ne blamăm pentru lucrurile pe care nu le putem face, pentru lucrurile pe care alții au reușit să le facă, pentru deciziile proaste pe care le luăm și pentru că ne lăsăm afectați de zvonuri. Ne blamăm pentru că nu trăim pentru noi ci pentru alții, pentru că nu muncim pentru plăcerea noastră ci pentru necesitate, pentru că nu facem ceea ce ne aduce armonie și liniște.

Ce ar trebui să facem? Cum ar trebui să procedăm? Cât de departe ar trebui să mergem cu schimbarea?

Schimbarea este bine venită dacă provine din interior. Dacă o simți. Dacă o dorești. Atitudinea, gândirea, vederea, înțelegerea, maturitatea provin din interior, din sufletul tău greu încercat, care a putut depăși obstacolele vieții. Transformarea ta ca om pleacă tot din interior. Tu ai puterea de a schimba lucrurile, lumea, viața. Tu ești cel care decide cum vrei să fii, care este acel „eu” care te mulțumește, care este modelul pe care îl dorești pentru tine.

Sunt sigură că deja te-ai gândit la mai multe variante. Așa gândesc și eu. Dacă aș putea să descriu modul în care m-aș vedea, în care aș dori să mă transform aș spune – diferită. Este un cuvânt care le cuprinde pe toate. Lucrurile bune, bineînțeles.

Îmi duc mica schimbare cu mine în fiecare zi, la serviciu, acasă, în oraș, la masă, la întâlnirile cu prietenii  și profit de fiecare clipă să mai adaug sau să mai șterg câte ceva. Încă sunt la partea cu încăpățânarea excesivă dar sper să reușesc să o cizelez, dacă nu să o fac să dispară complet.

Deci tu ești schimbarea pe care o vrei la tine. Poți face asta și chiar mai mult dacă ți-o dorești cu adevărat. Ia ziua de azi și lucrează la tine. Roagă-te ca El să fie în preajma ta mereu și să te încurajeze, să te îmbărbăteze, să-ți inspire curaj și speranță. Poți. Fă-o!

sursa :
http://anasstassya.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...