miercuri, 25 septembrie 2013

Cadouri nepreţuite


Dăruiţi zîmbete. Ce frumoşi sunt oamenii când zâmbesc! Dăruiţi zâmbete celor pe care îi cunoaşteţi, celor pe care nu-i cunoaşteţi. Acest cadou ajunge la ceilalţi numai dacă mai întâi vi l-aţi dăruit vouă înşivă!

Dăruiţi iertare. Iertaţi-i pe cei ce v-au greşit cu voie sau fără de voie. Iertaţi-i pe cei ce v-au rănit cu intenţie, iertaţi-i pe cei ce nici nu ştiu că v-au rănit. Iertaţi-i pe cei ce v-au cerut iertare, dar şi pe cei ce încă nu au făcut aceasta. Şi acest cadou este mai uşor de oferit celorlalţi dacă mai întâi vi l-aţi dăruit vouă înşivă, adică, mai întâi trebuie să vă puteţi ierta pe voi înşivă.

Dăruiţi îmbrăţişări. Îmbrăţişaţi-vă mai mult şi mai des, prietenii, cunoscuţii, rudele. Întârziaţi în îmbrăţişare, nu vă grăbiţi să vă desprindeţi pentru a vă îndepărta. Acest cadou nu-l puteţi oferi fără a-l primi totodată voi înşivă.

Dăruiţi pace! Aduceţi pace în sufletele care se-adună în jurul vostru, ca oamenii înfriguraţi în jurul focului. Ca să puteţi dărui pace trebuie să faceţi mai întâi pace în sufletul vostru.

Dăruiţi bucurie mîngâietoare! O mângâiere poate să ne umple sufletul mai mult decât o mie de vorbe, mai mult decât zeci de cadouri. Când ai un necaz nu te mai gândeşti decât la tine şi la necazul tău. Nu uita totuşi de ceilalţi, chiar dacă ai un necaz, şi bucură-i! Putem dărui bucurie fără să avem bucurie în noi. Mai uşor treceţi peste un necaz căutând să trăiţi bucurii alături de alţi oameni decât să vă plângeţi. 


de Cristian Ţurcanu

2 comentarii:

  1. de fiecare data cand aud un Te iubesc spus catre un copil ma gandesc la aceste cadouri nepretuite... mama este una dintre persoanele care pot face astfel de daruri, iar copiii sunt cei care cu siguranta le vor aprecia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nimic nu merită a fi comparat cu dragostea pentru un copil.
      Iar iubirea pentru copil nu se învață, nu se modelează, ea este oricum mai presus decât oricare alte iubiri întâlnite în viață.

      Mulţumesc Cado şi numai bine îţi doresc, cu pace şi binecuvântări.
      Cu drag, Daniela

      Ștergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...