luni, 6 februarie 2012

Spiritualitatea FEMEII

De Marius Stan


Gratia pe care Divinitatea o acorda unui barbat poate fi vazuta prin femeia pe care o are langa el si prin nivelul spiritual al acesteia ; femeia respectiva putand fi purtatoarea de absolut, sau aducatoarea uitarii.
Cu cat o femeie este mai spirituala cu atat ea va putea face ca barbatul sa simta din ce in ce mai mult gratia divina si sa se apropie din ce in ce mai mult de esenta sa. 
Cu cat femeia este mai putin spirituala ea il poate face pe barbat sa fie din ce in ce mai mult atras de materie, producandu-i uitarea adevaratei sale fiinte. 
Trebuie sa aratati barbatilor calea catre esenta lor interioara, sa-i ajutati sa se deschida catre realitatea ultima. 
Ceea ce cauta ei la voi este calea catre transcendenta, pe care cei mai multi nu o pot gasi fara ajutorul vostru. 
Sufletul lor este in cautarea perfectiunii divine si, de aceea, multi fac lucruri uimitoare pentru femeia pe care o iubesc ; caci sufletul simte ca femeia este calea cea mai directa si mai scurta catre esenta sa. 
Cat despre barbati, in primul rand, cea mai mare parte dintre ei trebuie sa se maturizeze atat afectiv cat si spiritual. 
Aceasta se poate face doar printr-o asumare plenara si constienta in planul relational uman. 
Modul in care se implica intr-o relatie indica si modul in care se implica in cunoasterea sa interioara, in evolutia spirituala. Tot ceea ce se petrece in mic nu este decat o reflectare a ceea ce se petrece in mare. 
Adica modul in care abordeaza evolutia spirituala se reflecta in fiecare aspect al vietii, deoarece evolutia spirituala inseamna constientizarea tuturor aspectelor vietii si spiritualizarea lor. 
Evolutia spirituala nu este o practica rupta de viata zilnica, ci o modalitate superioara de a integra aspectele cotidianului, de a sacraliza cotidianul. 

Nu degeaba se spune ca : 
"Atunci cand femeii i se acorda cinstea, zeii sunt slaviti". 

Atunci cand o femeie este implinita si respectata ea este capabila sa aduca gratia divina in inima si in fiinta barbatului. 
Atunci cand ai o zeita langa tine, tu insuti nu poti fi decat un zeu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...