joi, 15 decembrie 2016

Secretul fericirii


De multe ori m-am întrebat care este secretul oamenilor fericiți. Sau dacă aceștia există cu adevărat și nu sunt doar o plăsmuire a minților noastre inocente și visătoare. Până când am ajuns să cunosc astfel de oameni: fericiți, cu inima la vedere, zâmbitori, optimiști și plini de bucurie și entuziasm. Da, fericirea există. Și oamenii fericiți nu sunt Fata Morgana, ci chiar învingătorii greutăților de zi cu zi și încercărilor vieții.

Când eram mai mică credeam că oamenii deștepți sunt fericiți. Ori de câte ori auzeam pe cineva că studia la o facultate importantă îl asociam cu un om pe deplin fericit.

Astăzi nu mai cred asta. Pentru că pur și simplu am mai crescut. Și pentru că am mai învățat ceva între timp.

Astăzi sunt convinsă că fericirea nu ține de IQ și nici de EQ. Nici de bogăție și nici de sărăcie. Nici de singurătate și nici de iubire. Fericirea nu ține decât de noi. De fiecare în parte. Sunt alegerile pe care le facem în fiecare zi care ne aduc fericirea. Sunt zâmbetele pe care decidem să le purtăm chiar și atunci când greutățile vin ca bolovanii asupra noastră. Sunt gândurile pline de speranță și optimism pe care le preferăm în ciuda frământărilor și grijilor de zi cu zi. Sunt eforturile și sacrificiile pe care le facem pentru cei dragi, pentru noi, pentru o viață mai bună. Sunt gesturile de omenie, bunătate și generozitate pe care decidem să le facem pentru alții. Sunt toate lucrurile, gândurile, emoțiile, sentimentele și trăirile pe care le purtăm în sufletele noastre care ne aduc fericirea.

Secretul fericirii este că nu există un secret. Oricine poate fi fericit. Indiferent de starea materială și socială.

Secretul fericirii suntem fiecare în parte. Pentru că de noi ține să fim fericiți, să luăm decizii corecte, să facem lucrurile bine, să fim onești și buni unii cu alții, să oferim iubire și suport, să ne purtăm în cel mai frumos mod posibil cu cei din jurul nostru.

Secretul fericirii este echilibrul. Aceasta este concluzia la care am ajuns. Echilibru în suflet, în minte, în viața de zi cu zi, în alegerile pe care le facem, în visurile pe care căutăm să le realizăm, în eforturile pe care le decidem să le facem, în limitele pe care dorim să le desființăm.

Nu e ușor să fii fericit! Dar nici imposibil nu este.

sursa: filedejurnal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...