miercuri, 23 decembrie 2015

Concluzii...la sfârșit de an

"Cel mai important lucru pe care l-am învăţat este că
lecțile cele mai importante le învăţăm cu ochii în lacrimi şi cu inima în genunchi"
 
Viaţa îţi dă multe lecţii de-a lungul timpului. Cu siguranţă pe multe le pierdem din vedere, pe altele le ignorăm doar pentru a le învăţa mai târziu, iar pe unele le învăţăm pe loc pentru că nu avem de ales.

Da, acum ştiu sigur că la şcoală era mult mai simplu…Cu timpul, mi-am dat seama că dorinţa pe care ne-o punem cu toţii când suntem mici, şi anume „vreau să fiu mare” se împlineşte fără doar şi poate cam la toţi. Şi nu e deloc atât de simplu precum ne imaginăm.

Am mai învăţat şi faptul că distanţa face parte dintre lucrurile care sunt relative… doi oameni care stau unul lângă altul pot fi la fel de departe ca doi oameni aflaţi la mii de km distanţă! Apropierea se face cu sufletul.

Timpul şterge doar amintirile care nu au nici o valoare. Pe cele care au contat şi vor conta le păstrează intacte. În amintiri, oamenii pot rămâne la fel cum îi ştiai tu chiar dacă ei între timp s-au schimbat altfel decât cum sperai sau pur și simplu au plecat înainte de vreme. Inima păstrează o mulţime de comori.

Mi-am dat seama că în prezentul nostru, să fii exagerat de sincer e un mare defect din cauza căruia ai multe de pierdut. Da. În schimb, cred că diplomaţia şi selecţia informaţiei oferite e mai de preţ.

Acum ştiu că o inimă făcută bucăţi se vindecă în timp. Ea trebuie tratată cu multe lacrimi, cu multe păreri de rău, cu multă durere, apoi cu oameni noi, cu alte zâmbete, cu alte îmbrăţişări.

Am ajuns şi la concluzia că e important să faci ceea ce îţi place. Iar dacă nu ai ceva ce îţi place să faci, trebuie să îl cauţi până îl găseşti. Altfel, iroseşti timp preţios devenind frustrat şi enervându-i pe alţii fiind atât de morocănos şi de posac.

Ştiu că e bine să fi răbdător, calm, dar eu cred că am rămas puţin în urmă la lecţia asta. Mai ştiu şi că singurătatea e bună, e plăcută uneori, după care devine sufocantă. De aceea, prefer oamenii în jurul meu.

Am învăţat să mă „lupt” cu oamenii ca să rămân în picioare!

Am învăţat să mă „lupt” cu mine ca să pot schimba anumite lucruri.

Dar cel mai important lucru pe care l-am învăţat este că lecțile cele mai importante le învăţăm cu ochii în lacrimi şi cu inima în genunchi. Altfel, nu le învăţăm deloc.

Şi totuşi, simt că mai sunt de trăit atât de multe…

de Iustina T. ©
momenteinviata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...