marți, 17 martie 2015

Dragul meu Trecut,


Fiecare dintre noi s-a întrebat, cel puţin o dată în viaţă, dacă te-ar schimba în vreun fel...dacă, având puterea de a se întoarce în timp, ar “corecta” câte ceva din propria-i poveste.

Eu una nu am nici o îndoială că, dacă aş putea modifica ceva, dacă aş putea să fac alte alegeri pentru situaţiile care mi-au adus profundă suferinţă sau doar simple neplăceri, aş lăsa totul să decurgă în acelaşi mod, pentru a ajunge tot la acest Prezent. Nu te-aş schimba cu nimic altceva! Cu siguranţă, aş retrăi totul înţelegând că fiecare dintre experienţele care m-au întristat atunci, m-au învăţat, m-au transformat şi m-au devenit cea care sunt Astăzi...

I-aş urî mai puţin pe cei care m-au făcut să plâng, mulţumindu-le pentru lecţia pe care mi-au oferit-o, i-aş iubi mai mult pe cei care mi-au refuzat iubirea, mulţumindu-le pentru că m-au învăţat să aleg, să simt, să iubesc necondiţionat, să uit de egoism, de orgolii, de frică. I-aş judeca fără patimă pe cei care s-au grăbit să mă umilescă atunci când mi-am deschis inima în faţa lor, care m-au privit fără să mă vadă atunci când tânjeam după aprecierea lor, sau pe
cei care s-au folosit de mine când eu le-am dăruit prietenia mea. M-aş simţi mai puţin vinovată faţă de cei cărora le-am greşit şi cei pe care i-am făcut, la rândul meu, să sufere cu sau fără voie, ştiind că le-am fost învăţător preţios. Şi, oricât de tentată aş fi să îndulcesc răul făcut celor pe care îi iubeam, doar pentru că temerile care mă bântuiau sau mândria-mi imensă erau mai puternice decât însăşi dragostea, mi-aş rejuca rolul negativ, conştientă de data aceasta de finalul valoros al întregului scenariu.

Nu aş schimba nimic, doar că aş înţelege suferinţa altfel. Deşi, aşa înţeleaptă cum aş fi, poate că aş influenţa vieţile altora într-un mod diferit; răzvrătirile mele, fiind mai calme sau nefiind defel, ar modifica percepţia celorlalţi asupra mea şi fără să doresc asta, toată viaţa mea nu ar mai decurge la fel: ar rămâne lângă mine oameni care m-au respins sau pe care i-am respins, sau m-ar iubi oameni care nici măcar nu m-au observat vreodată.

Astfel că, fără vreo maşinărie complicată de întoarcere în timp, doar retrăindu-mi-te, dragul meu Trecut, devin iar şi iar altă persoană, mai plină de iubire, mai înţelegătoare, mai înţeleaptă!

sursa: facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...